loading

Sosyal medya hesaplarınızla hızlı giriş yapabilirsiniz.

ÜNVERDİ, ULUSLARARASI MALZEME VE POLİMER BİLİM KONGRESİ'NDE KONUŞTU

ÜNVERDİ, ULUSLARARASI MALZEME VE POLİMER BİLİM KONGRESİ'NDE KONUŞTU

7. Uluslararası Malzeme ve Polimer Bilim Kongresi, Kimyagerler Derneği tarafından Gaziantep’te gerçekleştirildi.

Kongreye Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep Yumrutaş, Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Taner Özdurak, Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi (GAOSB) Başkan Vekili Hüseyin Ulutaş, Kimyagerler Derneği Başkanı İkram Cengiz, Kongre Başkanı Prof. Dr. Ayhan Oral ve firma temsilcileri katıldı.

Kongrenin açılış konuşmasını gerçekleştiren GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, Gaziantep’in üretim, ihracat ve istihdamıyla plastik sektöründe önemli bir merkez olduğunu dile getirerek şunları kaydetti: “2023 yılına göre, şehrimizden yapılan ihracatta; tekstil sektörü yüzde 35 ile ikinci sırada, kimya ve plastik sektörü ise yüzde 11 ile 3. sırada bulunmaktadır. Halı, tekstil, çuval, nonwoven, ambalaj, poliüretan terlik/sandalet/ayakkabı, suni ve sentetik iplikler, PVC kapı pencere üretiminde şehrimiz dünyada söz sahibidir. Polimer kullanımında da şehrimiz, dünyada en fazla polimer kullanan 3 şehir arasında yer almaktadır. Plastik sektörünün temel hammaddelerinden olan polietilen ve polipropilenin dünyada en çok tüketildiği şehirlerden birisi Gaziantep’tir’’ şeklinde konuştu.

Dünyada yaşanan hızlı değişime dikkati çeken Ünverdi, şöyle konuştu: “Teknolojide sanayi 4.0 devriminin yaşandığı, dijitalleşme ile bilginin parmaklarımızın ucunda olduğu günümüzde, AB yeşil mutabakatı ile yeni bir ekosistem bizleri bekliyor. Ticaretin kuralları artık yeniden yazılıyor. Plastik sektörü, döngüsel ekonomide üzerinde durulması gereken sektörlerin başında geliyor. Çünkü her alanda kullanılan ve en fazla tüketime sahip olan bir sektör. Bundan sonra plastik sektöründe de geri dönüştürülebilir hammadde, geri dönüşüme uygun üretim öne çıkacak ve çok daha değerli olacak. Bu sebeple plastik sektöründe de karbon salınımını azaltacak çalışmaları hızlandırmalı, 2026 yılında başlaması öngörülen AB yeşil mutabakatı kriterleri çerçevesinde sınırda karbon düzenlemesine sektörümüzü bir an önce hazırlamalıyız’’ ifadelerini kullandı.