TOBB NEFES KREDİSİ BAŞLADI

İşletmelerin finansman ihtiyacına cevap verebilmek amacıyla Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Nefes Kredisini devreye aldı.

TOBB NEFES KREDİSİ HAKKINDA

Başvuru koşulları ve izlenecek süreç şöyle:

• Projeyle, TOBB üyelerine 6 milyar TL’nin üzerinde kredi desteği sağlanacak.

• Cirosu 25 milyon TL’nin altında olan küçük işletmeler, bugünden itibaren üye oldukları Oda ve Borsalardan alacakları üyelik belgesi ile Denizbank şubesine başvurabilecekler.

TOBB veya oda-borsaların sistemlerinden e-belge olarak da belgelerini alabilecekler.• Yaklaşık 2 hafta sonra kamu bankaları da projeye katılacaklar.

• TOBB Nefes Kredisi’nin yıllık faiz oranı yüzde 7,50 olarak uygulanacak.

• Bir üye azami 100 bin lira kredi kullanabilecek. Bu tutar illere göre 50 bin ila 100 bin arasında değişebilecek. • 2020 yılında anapara ve faiz ödemesi olmayacak.

• Krediler 2021 yılında 12 eşit taksitte geri ödenecek.

• Kredinin %80’i Hazine destekli KGF kefaleti kapsamında olacak.