İSO 500 LİSTESİNDE GAZİANTEP’TEN 26 FİRMA YER ALDI

İSO tarafından gerçekleştirilen ’Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2019 Araştırması’na göre Gaziantep’ten 26 firmanın ilk 500 firma arasında yer aldı

-TÜRKİYE'NİN 500 BÜYÜK SANAYİ KURULUŞU SONUÇLARI AÇIKLANDI

-İSO 500 LİSTESİNDE GAZİANTEP’TEN 26 FİRMA YER ALDI

-GSO YÖNETİM KURULU BAŞKANI ADNAN ÜNVERDİ:

-“2018 YILINDA 24 OLAN FİRMA SAYIMIZ TÜM GÜÇLÜKLERE RAĞMEN 2019 YILINDA 26’YA YÜKSELDİ”

-“TÜM KOŞULLARA RAĞMEN İSO 500 LİSTESİNDE YER ALAN VE ÜLKEMİZ İÇİN DEĞER ÜRETEN TÜM FİRMALARIMIZI TEBRİK EDİYOR, BAŞARILARININ DEVAMINI DİLİYORUM”

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından gerçekleştirilen ’Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2019 Araştırması’na göre Gaziantep’ten 26 firmanın ilk 500 firma arasında yer aldığını söyledi. Listede yer alan firmaları kutlayan Adnan Ünverdi, “Gaziantepli sanayicilerimiz kentimiz ve ülkemizin başarısı için gece gündüz demeden gayret göstermeye devam ediyor. Gösterilen bu çaba COVID-19 salgını sürecinde daha da iyi anlaşılmıştır” dedi.

Adnan Ünverdi, İSO 500 listesinde Gaziantep’ten 2017 ve 2018 yıllarında 24 olan firma sayısının 2019 yılı sonuçlarına göre 26’ya yükseldiğini belirterek, “İSO 500 firmalarımızın mevcut durumunu ortaya koyarken, önümüzdeki dönem yapılacak çalışmalara da ışık tutuyor. Firmalarımız listede ilk sıralarda temsil edilmemizi sağlamakla birlikte ülke sanayimize öncülük ediyor. Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşları arasında yer alan ve ülkemiz için değer üreten tüm firmalarımız bizleri her zaman gururlandırmıştır. Türkiye’nin 500 büyük sanayi kuruluşu arasında yer almak takdire şayandır” diye konuştu.

Gaziantep’in üretim, ihracat ve istihdam gücü ile dünyada söz sahibi bir kent olduğunu vurgulayan Ünverdi, “Şehrimiz geçmişten günümüze her türlü olumsuz koşulda ayakta durmayı başarmış, yol gösterici olmuştur. Bugün de iş dünyamız tüm koşullara rağmen aydınlık geleceğimiz için yenilikçi bir anlayışla çalışmaya devam etmektedir. Biliyoruz ki pandemi sonrası yeni bir dünya düzeni bizleri bekliyor. Özellikle ileri teknoloji ve dijital çağa ayak uydurmak zorundayız. Gaziantep Sanayi Odası olarak bizler de geçtiğimiz yıl sanayide dönüşüm hamlesini başlatmıştık. Salgınla birlikte bu dönüşümün önemi çok daha belirgin olarak ortaya çıktı. Dönüşüm hamlemiz kapsamında, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız ile Odamız işbirliğinde KOBİ Yetkinlik ve Dijital Dönüşüm Merkezi’nin (model fabrika) inşaatı devam ediyor. Model fabrikamızın hemen yanında Gaziantep teknoloji geliştirme, eğitim ve danışmanlık merkezini kuruyoruz. Odamızda KOBİ Geliştirme ve Sanayi Dönüşüm Merkezini hayata geçirdik. Nitelikli insanın, yüksek teknoloji ve yüksek katma değeri getireceğini bilerek, GSO Mesleki Eğitim Merkezimizde insanımıza meslek öğretmeye ve nitelik kazandırmaya devam ediyoruz. İnşallah sanayimizdeki teknolojik dönüşümle birlikte ileriki dönemde çok daha fazla firmamızı İSO 500 listesinde göreceğiz” şeklinde konuştu.

“Savunma sanayi, medikal sektörü ve hazırlığını sürdürdüğümüz yeni organize sanayi bölgeleri ile üretimlerimizi ileri teknoloji ve yüksek katma değerle buluşturacak, yerli ve milli üretimlerimizi artırarak ülkemizi ve şehrimizi geleceğe taşıyacağız” diyen Ünverdi, “Bu vesileyle Türkiye’nin 500 büyük sanayi kuruluşu sıralamasında yer alan ve ülkemize değer katan tüm firmalarımızı tebrik ediyor, sanayimize ayna tutan bu önemli çalışmadan dolayı İstanbul Sanayi Odası ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

2019 - İSO 500 BÜYÜK SANAYİ KURULUŞU GAZİANTEPLİ FİRMALAR

SIRA

FİRMA ADI

Gülsan Sentetik Dokuma San. ve Tic. A.Ş.

Sanko Tekstil İşletmeleri San. ve Tic. A.Ş.

Köksan Pet ve Plastik Ambalaj San. ve Tic. A.Ş.

Oba Makarnacılık San. ve Tic. A.Ş.

Merinos Halı San. ve Tic. A.Ş.

Şölen Çikolata Gıda San. ve Tic. A.Ş.

Melike Tekstil San. ve Tic. A.Ş.

Naksan Plastik ve Enerji San. ve Tic. A.Ş.

İsminin açıklanmasını istemiyor

Selçuk İplik San. ve Tic. A.Ş.

Süper Film Ambalaj San. ve Tic. A.Ş.

Mutlu Makarnacılık San. ve Tic. A.Ş.

Tiryaki Agro Gıda San. ve Tic. A.Ş.

Çimko Çimento ve Beton San. Tic. A.Ş.

Beşler Makarna Un İrmik Gıda San. ve Tic. A.Ş.

Şireci Tekstil San. ve Tic. A.Ş.

Kadooğlu Yağ San. ve Tic. A.Ş.

Kartal Halı Tekstil San. ve Tic. A.Ş.

Lidersan Sağlık ve Gıda Ürünleri A.Ş.

İsminin açıklanmasını istemiyor

Sanko Enerji San. ve Tic. A.Ş.

İsminin açıklanmasını istemiyor--

Sayınlar Gıda Maddeleri San. ve Tic. A.Ş.

Biska Tekstil San. ve Tic. A.Ş.

Erdem Soft Tekstil San. ve Tic. Ltd. Şti.