UKCA İşareti Webinarı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından Odamıza gönderilen yazıda; 1 Ocak 2023 tarihinden itibaren Britanya’ya (İngiltere, Galler ve İskoçya) yapılacak ihracatta UK Conformity Assessed/BK Uygunluk Değerlendirmesi (UKCA) işareti, Avrupa Birliği (AB) Yeni Yaklaşım Direktifleri kapsamında AB’de ve Türkiye’de yerleşik (AB tarafından tanınan 3. ülkelerde yerleşik olanlar dâhil) onaylanmış kuruluşlar tarafından düzenlenen CE işaretinin yerini alacağı belirtilmiştir.

CE işareti gerektiren çoğu eşyayı kapsayan ve CE işareti gibi, eşyanın ilgili mevzuata ilişkin tüm gereklilikleri karşıladığını gösteren UKCA işaretinin, Britanya (İngiltere, Galler ve İskoçya) piyasasına sunulacak eşya için kullanılması zorunlu olacak ve bu önemli değişiklik Türk ihracatçılarını da doğrudan etkileyecektir.

İngiltere İş, Enerji ve Sanayi Stratejisi Departmanı (BEIS) tarafından  söz konusu değişikliğin getireceği yeni düzenlemeler hakkında bilgilendirme yapılması amacıyla Türkiye’nin öncelikli ülkelerden biri olarak belirlendiği vurgulanmıştır.

Bu çerçevede söz konusu değişikliğin getireceği yeni düzenlemeler hakkında bilgilendirme yapılması amacıyla 27 Mayıs 2022 tarihinde 14:00-15:30 saatleri arasında Birleşik Krallık Uluslararası Ticaret Bakanlığı ve İngiliz Standartları Enstitüsü (BSI) işbirliğinde çevrimiçi “UKCA İşareti: Birleşik Krallık’ta pazar erişimini güvence altına almak” konulu webinarın düzenleneceği bildirilmektedir.

Söz konusu etkinliğe katılım için https://register.gotowebinar.com/register/8705543165130214670 linkinden kayıt olunması gerekmektedir.

Söz konusu etkinliğin programı ekte olup, bilgilerinize sunulur.

Detaylı Bilgi İçin

İhracat ve Pazar Geliştirme Birimi