TÜRKİYE'NİN 500 BÜYÜK SANAYİ KURULUŞU ARAŞTIRMASI BAŞLADI

İstanbul Sanayi Odası, geleneksel olarak her yıl Türkiye'nin Birinci ve İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu’nu belirleyerek kamuoyunun bilgisine sunmaktadır.

2020 yılı Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Araştırması'na katılabilme alt sınırı üretimden satışlarda 150 milyon TL olarak tespit edilmiştir. Büyüklük sıralamasında temel kriter olarak alınan net üretimden satış verilerinin Kurumlar Vergisi Beyannamesi (E-Beyanname) ile tutarlı olması gerekmektedir.

Üretimden satışları 150 milyon TL'yi aşan ve 2020 yılı Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Araştırması'na katılmak isteyen kuruluşların;
www.iso500.org.tr adresinde yer alan "Anket Kullanıcı Girişi" uygulamasını kullanarak anket bilgilerini doldurmaları ve mali mühür uygulaması ile Kurumlar Vergisi Beyannamesini (E-beyanname);

4 Mayıs 2021 tarihine kadar sisteme yüklemeleri gerekmektedir. Bu tarihe kadar "Anket Kullanıcı Girişi" uygulamasını kullanarak e-beyannamelerini yüklemeyen firmalar değerlendirmeye alınamayacaktır.

Gerekli şartları sağlamanız halinde Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Araştırması’na katılmanız hususunda göstereceğiniz ilgi için şimdiden teşekkür ederiz.

Ayrıntılı bilgiye aşağıda belirtilen irtibat bilgilerinden ulaşabilirsiniz.

Ayrıntılı Bilgi için :
İstanbul Sanayi Odası - Ekonomik Araştırmalar ve Kurumsal Finans Şubesi