Türkiye’deki Suriyelilere Yönelik İş Türkçesi Eğitimi

Hacettepe Üniversitesi’nden Odamıza gelen yazıya göre, Alman Federal Ekonomik İş Birliği ve Kalkınma Bakanlığı (BMZ) tarafından finanse edilen ve Alman Uluslararası İş Birliği Kurumu (GIZ) tarafından uygulanan Türkiye’deki Mülteciler ve Ev Sahibi Toplum için Ekonomik Fırsatların Desteklenmesi Programı (PEP) kapsamında, Hacettepe Üniversitesi Türkçe ve Yabancı Dil Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) uzmanları tarafından Türkiye’deki Suriyelilere yönelik iş Türkçesi eğitimi verilmesi planlandığı bildirilmiştir.

Bu eğitim, “Gaziantep ve Adana” illerindeki Suriyeli katılımcıların iş hayatındaki Türkçe dil becerilerinin geliştirilmesini amaçlamaktadır. Eğitim, Ekim- Kasım (2022) ayları arasında “toplam 108 saat” (96 saati çevrimiçi, 12 saati yüz yüze) ve “ücretsiz” olarak verilecektir. Eğitimi başarıyla tamamlayanlara “Hacettepe Üniversitesi TÖMER Suriyelilere İş Türkçesi Eğitimi” belgesi verilecektir. Bu eğitim kapsamında, Türkiye’de iş kurmak ve geliştirmek isteyenler için ilgili resmî kurumlar ve işleyişleri, iş hayatında karşılaşılan sorunlar ve çözümleri, hibe ve kredi fırsatları gibi konularda bilgiler de verilecektir.

Proje kapsamında ücretsiz yürütülecek olan iş Türkçesi eğitimine gönüllü olarak katılmak isteyebilecek Suriyeli yararlanıcı adaylar aşağıdaki “Ön Başvuru ve İhtiyaç Analizi Formu” linkini tıklayarak başvuru yapabilir ve Ek’teki afiş görsellerini inceleyerek detaylı bilgi alabilirler.

“Ön Başvuru ve İhtiyaç Analizi Formu” linki:

Ek 1: İş Türkçesi Tanıtım Afişi (Türkçe)

Ek 2: İş Türkçesi Tanıtım Afişi (Arapça)