TOBB ETÜ BİGG GARAJ Hibe Programı İş Fikri başvuruları başladı

TÜBİTAK 1512 Bireysel Genç Girişim (BİGG) Programı “Teknolojik Ar-Ge ve İnovasyon” içeren projeleri desteklemek adına TÜBİTAK tarafından açılan geri ödemesiz %100 hibe programıdır.

Bu programa başvurular TUBİTAK tarafından belirlenen uygulayıcı kuruluşlar aracılığıyla gerçekleştirilmektedir.

TOBB ETÜ TTO olarak BİGG GARAJ Programı kapsamında sizlere sağlanacak İş Planı Yazma Eğitimi, Teknik Eğitimler, Birebir mentorluk desteği vb. tüm hizmetler ücretsiz olarak gerçekleştirilecek. Yeni dönemde Hacettepe TTM ile birlikte ortaklaşa yürütülen programa başvurarak Teknoloji Tabanlı Ve İnovasyon içeren projesini gerçekleştirmek ve 200.000 TL geri ödemesiz %100 hibe ile kendi şirketini kurmak isteyen girişimcilerimiz ile birlikte çalışmaktan memnuniyet duyarız.

Öncelikli alanlar:

Akıllı Ulaşım
Enerji ve Temiz Teknolojiler
İleri İmalat ve Sanayi 4.0
İletişim ve Sayısal Dönüşüm
Sağlık ve İyi Yaşam
Sürdürülebilir Tarım ve Beslenme
*İş fikrinizin yukarıda yer alan alanlardan birine girmesi seçilme şansını artıracaktır.

Başvuru koşulları:

Herhangi bir lisans programından bir yıl içerisinde mezun olabilecek durumdaki öğrenci,
Yüksek lisans veya doktora öğrencisi,
Lisans, yüksek lisans veya doktora derecelerinden birini en çok 10 yıl önce almış kişi,
aşağıda belirtilen şartları taşıması halinde başvurabilecektir.

Daha önce Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Teknogirişim Sermayesi Desteği ya da TÜBİTAK 1512 Programı 2. Aşaması kapsamında destek almamış olmak,
Ön başvuru tarihi* itibariyle herhangi bir işletmenin ortalık yapısında yer almamak.
*Destek oranı 2018 yılında 200.000 TL’ye çıkarılmıştır.

**İş fikrinin Arayüz Kuruluşu tarafından PRODİS üzerinden TÜBİTAK’a sunulduğu tarihi ifade etmektedir.

Başvuru ve detaylı bilgi için: https://etugaraj.org/

TOBB ETÜ GARAJ GİRİŞİMCİLİK ve KULUÇKA MERKEZİ

Pelin TAŞKIN: 0312 292 46 36 - pelintaskin@etu.edu.tr