İkili Odalara Üyelik Hk.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinden (TOBB) odamıza ulaşan bir yazıda, Birliğin yurtdışında muadili olan özel sektör kuruluşları (Oda/Birlik/Federasyon) ile işbirliğini geliştirme çabaları kapsamında bir dizi ülke ile "Ticaret ve Sanayi Odası Forumu" adı altında yapılanmaya gittiğine ilişkin bilgi verildiği hatılatılmaktadır.

Yazıda devamla, ülkemiz önceliklerine uygum olarak 13 ülkeyle "Ticaret ve Sanayi Odası Forumu" kurulduğu ve bahse konu çalışmaların halen devam ettiği bildirilmektedir.

İkili "Oda Forumları" kapsamında, hem Türkiye'de hem de muhatap ülkede olmak üzere, mevcut koşullar da dikkate alınarak, geniş katılımlı etkinliklerin düzenlenmekte olduğu, bu etkinlikler ile Türk tarafı üyelerinin hem kendi aralarında hem de karşı kanat üyeleri ile bir araya gelmesine olanak sağlandığı ve düzenlenen geniş katılımlı etkinliklerde taraflara muhatap ülkelerin resmi yetkilileri ve çeşitli sektörlerdeki firma temsilcileri ile ikili görüşme fırsatlarının sunulduğu ifade edilmektedir.

Söz konusu Ticaret ve Sanayi Odası Forumlarına ilişkin, üyelik dahil tüm bilgilere aşağıda yer alan linkten ulaşılmakta olup  bahse konu ülke/ülkeler ile iş yapmak isteyen firmaların kurulan ilgili ülke/ülkelerin Ticaret ve Sanayi Odası Forumlarına üye olabilecekleri bildirilmektedir.

TOBB tarafından kurulan Ticaret ve Sanayi Odası Forumu listesi aşağıda yer almaktadır:
  • Arnavutluk: Türkiye-Arnavutluk Ticaret ve Sanayi Odası Forumu
  • Azerbaycan: Türkiye-Azerbaycan Ticaret ve Sanayi Odası Forumu