loading

Sosyal medya hesaplarınızla hızlı giriş yapabilirsiniz.

İİB - PRODEXPO 2022 Moskova/Rusya Fuarı Milli Katılım Organizasyonu Hk.

Sayın Üyemiz,

İstanbul İhracatçı Birliklerinden (İİB) odamıza ulaşan bir yazıda, Moskova / RUSYA'da, 7-11 Şubat 2022 tarihleri arasında düzenlenecek olan PRODEXPO 2022 Uluslararası Gıda ve İçecek ve Gıda Hammaddeleri Fuarı'nın Türkiye Milli Katılım Organizasyonunun söz konusu Birlik tarafından organize edilmesinin planlandığı bildirilmektedir.

Prodexpo Fuarı bu sene 29. kez düzenlenecek olup söz konusu fuarda bisküvi, çikolata ve şekerli mamuller, et ve et mamulleri ile şarküteri ürünleri, kümes hayvanları mamulleri, hububat-bakliyat mamulleri, unlu mamuller ve pastacılık ürünleri, su ürünleri, katı ve sıvı yağlar, kuruyemiş, incir, kayısı ve gıda ambalaj ürünleri, süt ve süt ürünleri, alkollü ve alkolsüz içecekler, çay, kahve, soslar ve baharatlar sergilenecektir.

2021 yılında 100.000 m2'lik sergi alanında, 73 farklı ülkeden 2.660 katılımcının yer aldığı söz konusu fuarı, 68.000 kişi ziyaret etmiştir. Bununla birlikte bahsi geçen fuar, Rusya ve Doğu Avrupa'nın da en büyük fuar organizasyonudur. Bu sebeple Rusya gıda sanayisini yönlendirme kabiliyetine sahiptir. Fuar Moskova Hükümeti ile Rusya Federasyonu Ticaret ve Sanayi Odası himayesinde, Rusya Federasyonu Tarım Bakanlığı desteği ile gerçekleştirilmektedir.

Birçok ülkede sayısız milli katılım organizasyonu düzenleyen söz konusu Birliğin Genel Sekreterliğinin, fuara bu yıl da milli katılım düzenlemek üzere çalışmalarına başladığı ifade edilmektedir. Bu doğrultuda çalışmalarını sağlıklı yürütebilmek amacıyla, fuara başvuruda bulunmayı planlayan firmaların, konstrüksiyon ve kiralanacak alan tespitinde kullanılmak üzere, ekte yer alan Ön Başvuru Formu'nu, firma kaşesi ve yetkili imzasıyla beraber doldurarak 1 Eylül 2021 Çarşamba günü mesai bitimine kadar İstanbul İhracatçılar Birliği Genel sekreterliğinin 0 212 454 05 01-02 numaralı faksına veya hububat@iib.org.tr adresine e-posta olarak göndermeleri gerekmektedir.

Bilgilerinize sunulur.


EK: Ön Başvuru Formu (1 Sayfa)

Ayrıntılı Bilgi için:
Hububat Koordinasyon Şubesi
Gürkan KARAMAN
Tel: 0212 454 05 00/2263
Fax: 0212 454 05 01-02
E-mail: hububat@iib.org.tr