GSO İHRACAT AKADEMİSİ BAŞLIYOR!

Odamız tarafından firmalarımızın dış ticaret alanında rekabetçiliğinin artırılması, ürettikleri ürünlerin Pazar payının geliştirilmesi ve ihtiyaç duyulan donanımlı dış ticaret personeli istihdamının sağlanması amacıyla İhracat Akademisi Projesi düzenlenmektedir.

Projemiz Kapsamında;

• Gaziantep sanayisinin ihtiyaç duyduğu, yabancı dil bilen, en az yüksekokul mezunu kursiyerlerin firmalarla eşleştirilmesi,
  • İstihdam edilen personelin 2 ay (160 saat) boyunca teorik ve uygulamalı dış ticaret eğitimi ve danışmanlığı almasının sağlanması,
  • Firmaların belirleyeceği hedef pazarlarda tespit edilen 20’yi aşkın potansiyel alıcı listesinin detaylı bilgileriyle firmalara sunulması amaçlanmaktadır.

İhracat Akademisi 2018-2019 tarihleri arasında gerçekleşen 2 eğitim döneminde toplamda 42 firmanın katılımı ve 55 kursiyerin 3 aylık eğitimiyle proje kapsamında Pazar Araştırması ,Hedef Pazar Ve Alıcıların Tespiti, Uluslararası Satış Teknikleri Ve Uluslararası Pazarlama Karması Organizasyonu konularında teorik eğitimler tamamlanmıştır. Teorik eğitimlerin ardından firma temsilcisi kursiyerler, edinmiş oldukları bilgiler doğrultusunda alıcı firmalarla görüşerek firmaları adına satış gerçekleştirmiştir.

Başarıyla tamamlanan 2 dönemle birlikte 3. dönem verilecek olan eğitim ve danışmanlık hizmetlerinin Aralık ayında başlatılması planlanmaktadır. 2 aylık (160 saat) eğitim programı Odamız bilgisayarlı eğitim salonunda gerçekleştirilecektir.Taslak eğitim programı yazımız ekinde yer almaktadır.

Firmalarımız için başvuru bedeli kursiyer başına 1.000 TL olarak belirlenmiştir. Ödeme bilgileri ön başvuru yapan firmalara daha sonra bildirilecektir. Katılım sayısı sınırlı olup projeye ilk başvuru yapan firmalar öncelikli olarak değerlendirilecektir.

Başvurular en geç 6 Aralık 2019 tarihine kadar https://anket.globalpiyasa.com/a/firmabasvurusu linki üzerinden online olarak alınacaktır.

Detaylı bilgi için, Ticaret Ve Dış İlişkiler Dairesi 221 09 00/ Dahili:171,172,177