Fas tarafından Sıcak Haddelenmiş Sac İthalatına Karşı Kesin Koruma Önlemi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinden (TOBB) Odamıza ulaşan yazıda, Fas tarafından "Sıcak Haddelenmiş Sac" ürününe yönelik 200 gün boyunca %25 ek vergi uygulanacağı, diğer taraftan 19.05.2020 tarihli yazıda ise ‘’Sıcak Haddelenmiş Sac Ürünlerine’’ yönelik anılan %25’lik ek verginin kesin önleme dönüştürüldüğü, bu önlemin 3 yıl boyunca uygulanacağı ifade edilmiştir. Buna ilaveten, kesin önlem haline getirilen ek verginin ilk yıldan sonra her yıl %1 oranında düşürülmesine karar verildiği bildirilmiştir.

T.C. Rabat Ticaret Müşavirliğinden, Ticaret Bakanlığına iletilen ve ekte bir örneği sunulan yazıda, ‘’Sıcak Haddelenmiş Sac Ürünlerine’’ yönelik geçici olarak uygulanmasına karar verilen %25’lik ek verginin kesin vergi haline getirilmekte olduğu bildirilmekte olup, uygulamadan muaf tutulan durumlar vurgulanmıştır.

Bilgilerinize sunulur.