DÜNYA GIDA PROGRAMI İLE ÇALIŞMAK İSTEYEBİLECEK FİRMALARIMIZIN YARARLANABİLECEĞİ REHBERLER

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden (TOBB) Odamıza ulaşan yazıda, ülkemizin Roma merkezli Dünya Gıda Programı’nın (WFP) başlıca tedarikçileri arasında yer aldığı, firmalarımızın özellikle gıda tedariki bakımından WFP ile yakın işbirliği bulunduğu belirtilmektedir.

Dışişleri Bakanlığı’nca Afganistan bağlamında ahiren yürütülen bir araştırma çerçevesinde bilgisine başvurulan Roma Büyükelçisinin, kriz bölgelerinde iş yapabilme tecrübesi ve kapasitesine sahip firmalarımızın da WFP’nin mal ve hizmet tedarikinde daha fazla rol alabileceği; firmalarımızın WFP’nin bilabedel kayıt imkanı sunan tedarik sistemine kayıt olmaya teşvik edilmesinin dünya genelindeki gıda, mal ve hizmet alımlarına ilişkin süreçlerden haberdar olmaları bakımından yararlı olacağı yönündeki değerlendirmeleri olduğu ifade edilmektedir.

Bu çerçevede, WFP ile çalışmak isteyen firmalar için hazırlanan rehberler Dışişleri Bakanlığı’ndan alınmakta ve ekte yer almaktadır.

Ekli Dosyalar