D-8 Yatırım Forumu

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından Odamıza iletilen yazıda, Ülkemiz ile Bangladeş, Endonezya, İran, Malezya, Mısır, Nijerya ve Pakistan'dan oluşan Gelişen Sekiz Ülke (D-8) Ekonomik İşbirliği Teşkilatı, üye ülkeler arasında kalkınmaya yönelik işbirliğini geliştirmek, ekonomik ve sosyal ilişkileri zenginleştirmek amacıyla 1997 yılında kurulmuş olan bir örgüt olduğu belirtilmiştir.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, D-8 marjında kurulmuş olan D-8 Ticaret ve Sanayi Odaları'nın (D-8 TSO) kurucu üyesi olduğu, ülkemizin D-8 2017-2021 dönem başkanlığı çerçevesinde, D-8 TSO Dönem başkanlığı da Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından yürütüldüğü ve D-8 TSO Dönem Başkanlığı kapsamında bir dizi etkinlik gerçekleştirildiği ifade edilmiştir.

Bu çerçevede, bu yıl kutlanacak olan D-8 Ekonomik İşbirliği Teşkilatı'nın 25'inci kuruluş yıl dönümü münasebetiyle, 16 Haziran 2022 tarihinde Wyndham Grand Istanbul Levent Otel'de 10:00-17:50 saatleri arasında D-8 Genel Sekretaryası ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği işbirliğinde, D-8 üye ülkelerinin Yatırım Ajansları ve D-8 Ticaret ve Sanayi Odası temsilcilerinin bir araya geleceği "D-8 Yatırım Forumu" düzenleneceği bildirilmiştir.

D-8 üyesi ülkelerin Yatırım Ajansları yetkilileri tarafından sunumların yapılması planlanan ve Türkçe-İngilizce tercüme hizmeti sunulacak olan Foruma katılmak isteyen üyelerimizin aşağıdaki link üzerinden 14 Haziran 2022 tarihine kadar kayıt yaptırmaları gerekmektedir.

Kayıt Linki: https://anket.tobb.org.tr/#/anket/d-8-yatirim-forumu

Bilgilerinize sunulur.