Birleşik Krallık'a İhracatta Karşılaşılan İhracat Engellerinin İhracat performansı Üzerindeki Etkisi Anketi

Türkiye Odalar ve Birliğinden (TOBB) odamıza ulaşan bir yazıda, Birleşik Krallık'a ihracat yapan "Motorlu Araçlar ve Aksam Parçaları", "Makine, Elektrikli Makine, Kablo", "Tekstil Hazır Giyim", "Kıymetli Metaller", "Plastik ve Mamulleri", "Mobilyalar, Aydınlatma Cihazları", "Tıbbi Cihazlar" başta olmak üzere ilgili tüm sektörlerde yer alan ihracatçı firmaların karşılaştığı ihracat engellerinin belirlenerek, ihracat performansı ile arasındaki ilişkinin bir anket çalışması ile ortaya konulmasının amaçlandığı ifade edilmiştir.

Yazıda devamla, anketin işletme yöneticisi ya da ihracat birim sorumlusu tarafından değerlendirilerek en uygun olan cevabın işaretlenmesinin talep edildiği bildirilmekte  ve anket soruları üzerinden güvenilir sonuçlara ulaşılabilmesi için cevapların gerçeği yansıtır nitelikte ve eksiksiz olmasının gerektiği vurgulanmaktadır.

Bu itibarla, söz konusu ülkeye ihracat gerçekleştiren üyelerimizin  https://anketler.ticaret.gov.tr/index.cfm?ID=95 linki üzerinde yer alan anketi 22 Ekim 2021 tarihine kadar eksiksiz olarak doldurması gerekmektedir.

Bilgilerinize sunulur.

Notlar:
1: Cevaplar toplu olarak değerlendirileceğinden lütfen isim ve iletişim bilgilerini belirtmeyiniz.
2: Firefox veya Google Chrome kullanarak anket sorularını görüntüleyebilirsiniz.
3: Çalışma ile ilgili herhangi bir sorunuz olması durumunda sakalsize@ticaret.gov.tr e-posta adresine tüm sorularınızı iletebilirsiniz.