YENİ NESİL SANAYİCİ PLATFORMU KONUŞMA METNİ

25 Eylül 2021

GAZİANTEP SANAYİ ODASININ GİRİŞİMLERİ İLE GÜNÜMÜZ SANAYİSİ VE AİLE ŞİRKETLERİNDE İHTİYAÇ HALİNE GELEN AİLE ŞİRKETLERİNİN SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİNİ SAĞLAMAK VE GELECEK VİZYONUNU BİRLİKTE OLUŞTURABİLMEK HEDEFİYLE YENİ NESİL SANAYİCİ PLATFORMU’NU KURDUK.

BİZ BURADA KURUMSALLAŞMAYLA BİRLİKTE BU DOĞRULTUDA SANAYİMİZİN DÜŞÜNSEL VE TEKNOLOJİK DÖNÜŞÜMÜNÜ DE BİRLİKTE BAŞARMAK İSTİYORUZ.

BİLİNDİĞİ ÜZERE TÜM DÜNYADA AİLE ŞİRKETLERİ İLE İLGİLİ “GELECEKTE NE OLACAK” DÜŞÜNCESİ SÖZ KONUSUDUR.

ÜLKEMİZDE AİLE ŞİRKETLERİNİN ÜÇÜNCÜ KUŞAĞA DEVREDİLME ORANI YAKLAŞIK YÜZDE 10’DUR, ORTALAMA ÖMÜRLERİ İSE MAALESEF 25 YILDIR.

ÜLKEMİZDE OLDUĞU GİBİ GAZİANTEP’TE DE ŞİRKETLERİMİZİN NEREDEYSE TAMAMI AİLE ŞİRKETLERİNDEN OLUŞMAKTADIR.

GAZİANTEP VE BU BÖLGENİN İNSANI OLARAK BİZLER AİLE KÜLTÜRÜNE VE GELENEKLERİMİZE BAĞLI İNSANLARIZ.

BU BİZİM ASLINDA EN ÖNEMLİ ARTI DEĞERİMİZ VE AİLE BAĞLARIMIZ EN BÜYÜK GÜCÜMÜZ.

HEPİMİZ OMUZ OMUZA VERDİĞİMİZ İÇİN BUGÜN GAZİANTEP SANAYİSİ BU BAŞARI ÖYKÜSÜNÜ YAZMIŞTIR.

ANCAK BAŞARIMIZI SÜRDÜRÜLEBİLİR KILMAMIZ İÇİN DE KENDİ KÜLTÜRÜMÜZE SAHİP ÇIKARKEN ÇAĞA UYGUN GLOBAL BİR İŞLETME ANLAYIŞI İLE KURUMSALLAŞMAMIZI GERÇEKLEŞTİRMEMİZ GEREKİYOR.

BU NOKTADA, EN BAŞTA NESİLLER ARASINDAKİ GEÇİŞİ BAŞARMAMIZ, TECRÜBE AKTARIMINI SAĞLAMAMIZ VE BUNUN BİR SİSTEMATİĞİNİ OLUŞTURMAMIZ BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR.

BU AMAÇLA,

YENİ NESİL SANAYİCİLERİMİZİN BİREYSEL GELİŞİMLERİNE VE YÖNETİCİLİK BECERİLERİNE KATKI SAĞLAMAK, KURUMSALLAŞMAYI SAĞLAMAK, KUŞAKLAR ARASI BAĞLARI GÜÇLENDİRMEK, YENİ ÇAĞIN GETİRMİŞ OLDUĞU DİJİTAL DÖNÜŞÜM KONUSUNDA ÜYELERİMİZİ BİLGİLENDİRMEK VE YÖNLENDİRMEK AMACIYLA PLATFORMUMUZ ÇATISI ALTINDA 4 FARKLI ÇALIŞMA GRUBU OLUŞTURDUK.

BUNLAR:

-KURUMSALLAŞMA,

-EĞİTİM,

-DİJİTAL DÖNÜŞÜM VE

-SOSYAL FAALİYETLER.

BU DOĞRULTUDA PLATFORM ÜYELERİMİZLE BİRLİKTE, ÖZEL EĞİTİM VE DANIŞMANLIK FAALİYETLERİ, YURTİÇİ VE YURTDIŞI HEYET GEZİLERİ VE ÖZEL ORGANİZASYONLAR DÜZENLENMESİNİ PLANLIYORUZ.

BU ALANLARDAKİ FAALİYETLERİMİZİ SİZLERLE BİRLİKTE YÜRÜTECEĞİZ.

BU SÜREÇTE,

TÜM ÇALIŞMA GRUPLARININ KOORDİNASYONUNU YÖNETİM KURULU ÜYEMİZ HAKAN ASLANSOY YÜRÜTECEK.

HER ÇALIŞMA GRUBUNA GSO YÖNETİM KURULUMUZDAN 1 KİŞİ MENTÖRLÜK YAPACAK.

KURUMSALLAŞMA:          MELİKE YÜKSEL

DİJİTAL DÖNÜŞÜM:          BAŞAR KÜÇÜKPARMAK

EĞİTİM:                     ERCAN SAYIN

SOSYAL FAALİYETLER:  MUSTAFA ÖZGÜLER OLARAK BİR GÖREV DAĞILIMI YAPTIK.

AZ ÖNCE PLATFORMUN HEDEFLERİNİ SÖYLEDİM, ANCAK GERÇEKLEŞTİRİDĞİMİZ BU ÇALIŞMALARIN ÇIKTISI NE OLACAK:

1 -ŞİRKET KÜLTÜRÜ YAŞATILACAK,

2-KUŞAKLAR ARASI AKTARIM, UYUM VE TECRÜBE PAYLAŞIMI SAĞLANACAK,

3-SİSTEMİN KENDİNİ YÖNETMESİNE İMKAN VERİLECEK,

4-YÖNETİCİNİN YÜKÜ BİRAZ OLSUN AZALACAK VE DAHA FARKLI PROJEKSİYONLARA ZAMAN AYIRABİLECEK,

5-RİSKLERLERE KARŞI ÖNCEDEN TEDBİR ALINACAK,

6-ŞİRKETİN KENDİNİ YENİLEMESİ VE ŞİRKETİN DÖNEMSEL GELİŞMELERE ADAPTASYONU KOLAYLAŞACAK,

7-ŞİRKET-AİLE ANAYASASI OLUŞTURULARAK, GELECEĞE DAİR NET BİR BAKIŞI SAĞLANMIŞ OLACAK,

8-LİDERLİK, YÖNETİCİLİK, YENİLİKÇİLİK VE SOSYAL KONULARDA EDİNİLECEK DONANIM VE TÜM BU BİLEŞENLERLE “YENİ NESİL SANAYİCİ KÜLTÜRÜ” OLUŞACAK.

HEP BİRLİKTE FİRMALARIMIZI ÇOK DAHA KURUMSAL HALE GETİRECEK, 100 YILLARCA AYAKTA KALMALARININ TEMELLERİNİ ATMIŞ OLACAĞIZ.

NOTLAR:

DEĞERLİ SANAYİCİLERİMİZ;

HAZIR HEPİMİZ BURADAYKEN BİR KONUNUN DA ALTINI ÇİZMEK İSTİYORUM:

BİLİNDİĞİ ÜZERE MESLEK KURULUŞLARININ ASLİ GÖREVİ ÜYELERİNE HİZMET SUNMAKTIR.

BU HİZMETLEİR DE ÜYE İŞLEMLERİ İLE YÜRÜTMEKTEDİR.

GAZİANTEP SANAYİ ODASI BU KAPSAMDA BÖLGEMİZİN TEK VE ÜLKEMİZDEKİ 12 SANAYİ ODASINDAN BİRİSİ OLARAK GÜZİDE BİR KURULUŞTUR.

SANAYİMİZE YÖNELİK HİZMETLERİMİZİN, PROJELERİMİZİN DAHA DA GELİŞTİRİLEBİLMESİ İÇİN ÇİFTE ÜYELİK KONUSUNUN YENİDEN GÖZDEN GEÇİRİLMEİS GEREKİYOR.

SANAYİCİLERİMİZ BAŞKA ODALARA DA ÜYE OLDUĞUNDA MAALESEF ODAMIZ HAKSIZ BÜTÇE KAYIPLARINA UĞRUYOR. ÜYELEİRMİZ DE GEREKSİZ YERE BAŞKA AİDAT ÖDÜYORLAR.

SANAYİCİMİZİN KENDİSİNE DÖNECEK OLAN HİZMET BELKİ FARKINDA OLMADAN BAŞKA YERLERE GİDİYOR.

KONUYLA İLGİLİ BİRİM ARKADAŞLARIMZIDAN DETAYLI BİLGİ ALABİLİRİSİNİZ.

İSTİRHAMIM SANAYİMZİE DÖNECEK MEBLAĞLARIN BAŞKA YERLERE GİTMESİNİN ÖNÜNE BİRLİKTE GEÇMEKTİR.

HASSİYETİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM.

SON OLARAK;

GEÇEN YIL PANDEMİ DOLAYISIYLA GERÇEKLEŞTİREMEDİĞİMİZ GAZİANTEP’İN YILDIZLARI ÖDÜL TÖRENİMİZİ BU YIL YENİ BİR HEYECANLA SİZ DEĞERLİ SANAYİCİLERİMİZN KATILIMIYLA GERÇEKLEŞTİRMEK İSTİYORUZ.

TÖRENİZİMİZ 6 EKİM ÇARŞAMBA GÜNÜ, ŞEHİTKAML KÜLTÜR VE KONGRE MERKEZİNDE DÜZENLENECEK.

HEPİNİZİ EŞİNİZLE BİRLİKTE BU ÖZEL GÜNDE ARAMIZDA GÖRMEK İSTİYOR VE KATILIMLARINIZI BEKLİYORUZ.