HİBRİT VE ENERJİ DEPOLAMA SİSTEMLERİ, YÖNETMELİĞİ TOPLANTISI KONUŞMA METNİ

4 Ağustos 2021

GÜNÜMÜZ KOŞULLARINDA YENİLENEBİLİR ENERJİNİN CİDDİ BİR ÖNEM BARINDIRDIĞI, SÖZ KONUSU YENİLENEBİLİR ENERJİ OLDUĞUNDA ENERJİ DEPOLAMA SİSTEMLERİNİN DE BÜYÜK ÖNEM TAŞIDIĞI TARTIŞILMAZ BİR GERÇEKTİR.

ENERJİ DEPOLAMA TEKNOLOJİLERİNİN GELECEK YILLARDA ADINDAN SIKÇA SÖZ ETTİRECEĞİNE, BUNUNLA BİRLİKTE GELİŞİMİNİ DE HIZLI BİR ŞEKİLDE SÜRDÜRMEYE DEVAM EDECEĞİNE İNANIYORUM.

ÜLKEMİZİN SAHİP OLDUĞU KAYNAKLAR GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURULDUĞUNDA; RÜZGÂR, GÜNEŞ, BİOKÜTLE VE JEOTERMAL ALANLARINDA VERİMLİ ÇALIŞMALAR YAPILDIĞI VE YAPILABİLECEĞİ DE GÖRÜLÜYOR. BU NEDENLE DE TÜM DÜNYADA OLDUĞU GİBİ TÜRKİYE’DE DE YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARININ KULLANIMI GİDEREK ARTIYOR.

BİZLER GAZİANTEPLİ SANAYİCİLER OLARAK ENERJİDEKİ TEKNOLOJİK GELİŞMELERİ YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ. ÇÜNKÜ FİRMALARIMIZ, DOLAYISIYLA SANAYİMİZ VE EKONOMİMİZ ANCAK DEĞİŞEN KOŞULLARA AYAK UYDURARAK BÜYÜYEBİLİR VE DAHA REKABETÇİ HALE GELEBİLİR.

GAZİANTEP SANAYİ ODASI OLARAK YENİLENEBİLİR ENERJİ KONUSUNDA SANAYİ ODALARI ARASINDA BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRDİK. ÇEVREYE VE DOĞAYA KARŞI SORUMLULUK BİLİNCİYLE ÖNEMLİ BİR ADIM ATARAK HİZMET BİNAMIZDA TÜKETTİĞİMİZ ELEKTRİK ENERJİSİNİ YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARINDAN SAĞLADIĞIMIZI YENİLENEBİLİR ENERJİ TEDARİK SERTİFİKASI İLE BELGELEDİK.

AYRICA BÖLGEMİZDE GÜNEŞ VERİMLİLİĞİ YÜKSEK OLDUĞU İÇİN POLATELİ-ŞAHİNBEY ORGANİZE SANAYİ BÖLGEMİZDE BİR PLANLAMA İÇERİSİNDEYİZ.  FABRİKALARIMIZIN ÇATISINA GÜNEŞ PANELLERİ KURARAK, FABRİKALARIMIZIN ENERJİ İHTİYACININ ÖNEMLİ KISMINI GÜNEŞ ENERJİSİNDEN KARŞILANMAYI HEDEFLİYORUZ.

KIYMETLİ KATILIMCILAR;

ŞEHRİMİZ SANAYİCİLERİ VE İHRACATÇILARININ PANDEMİNİN NEDEN OLDUĞU HER TÜRLÜ OLUMSUZLUĞA RAĞMEN ORTAYA KOYDUKLARI BAŞARILARA DA DEĞİNMEKTE FAYDA GÖRÜYORUM.

2021 OCAK-TEMMUZ DÖNEMİNDE 9 GÜNLÜK BAYRAM TATİLİNE RAĞMEN İHRACATIMIZDAKİ ARTIŞI SÜRDÜRDDÜK. GAZİANTEP, EN YÜKSEK TEMMUZ AYI İHRACAT RAKAMINA ULAŞARAK GEÇEN YILIN AYNI AYINA GÖRE %0,7 ARTIŞLA 733 MİLYON 379 BİN DOLAR İHRACAT GERÇEKLEŞTİRDİ.

ŞEHİRİMİZİN OCAK-TEMMUZ DÖNEMİ İHRACATI İSE GEÇEN YILIN AYNI DÖNEMİNE GÖRE %33,1 ORANINDA ARTIŞLA 5 MİLYAR 554 MİLYON 113 BİN DOLAR OLDU.

BİLDİĞİNİZ ÜZERE SANAYİ BÖLGELERİNDEKİ BÜYÜMENİN EN ÖNEMLİ GÖSTERGELERİNDEN OLAN ELEKTRİK TÜKETİMİNE DAİR DE ELİMİZDE OLUMLU VERİLER BULUNUYOR.

GAZİANTEP ORGANİZE SANAYİ BÖLGEMİZİN 2021 HAZİRAN AYI ELEKTRİK TÜKETİMİ 503 MİLYON 123 BİN KİLOVATSAAT OLARAK GERÇEKLEŞTİ. BU VERİ, GEÇEN YILIN AYNI DÖNEMİNE GÖRE YÜZDE 17,3 ARTIŞ SAĞLANDIĞINI ORTAYA KOYUYOR.

AYRICA İSO İLK 500 LİSTESİNE 29 FİRMA İLE GİREN GAZİANTEP, İKİNCİ 500 LİSTESİNDE YER ALAN 38 FİRMAYLA BİRLİKTE TÜRKİYE’NİN İLK 1000 BÜYÜK SANAYİ KURULUŞU ARASINDAKİ FİRMA SAYISINI 67’YE YÜKSELTTİ VE LİSTEDE EN FAZLA FİRMAYA SAHİP 4. İL OLDU. BU VESİLEYLE İŞ DÜNYAMIZI BİR KEZ DAHA TEBRİK EDİYORUM.

BU BAŞARILARIMIZI DAHA DA BÜYÜTEREK SÜRDÜREBİLİR KILMAMIZ YENİLENEBİLİR ENERJİ TEKNOLOJİLERİNİ NE ÖLÇÜDE KULLANACAĞIMIZA VE GELİŞTİRECEĞİMİZE DE BAĞLIDIR.

GELECEĞİN EN ÖNEMLİ PROBLEMLERİNDEN BİRİSİNİN ENERJİ KULLANIMI VE ENERJİYE ERİŞİM OLACAĞININ FARKINDAYIZ. DOLAYISIYLA ENERJİYİ ÜRETMENİN YANINDA ENERJİYİ TÜKETİRKEN TASARRUFLU TÜKETMENİN, DAHA AKILLI BİR ENERJİ SİSTEMİ OLUŞTURMANIN BOYUTLARINI DA DÜŞÜNMEMİZ LAZIM.

ÇÜNKÜ GÜNÜMÜZDE ENERJİ VERİMLİLİĞİ, HEM MALİYETLERİN AZALTILMASI HEM DE ÇEVRESEL PERFORMANSI ARTIRMASI AÇISINDAN ÖNEMİ GİTTİKÇE ARTAN BİR KAVRAMDIR.

ENERJİNİN EN YOĞUN KULLANILDIĞI ALANLARIN BAŞINDA SANAYİ VE ÜRETİM SEKTÖRÜ GELİYOR. DİJİTALLEŞME VE YENİ TEKNOLOJİLER BU ALANLARDAKİ TASARRUFLARIN KİLİT NOKTASINI OLUŞTURUYOR.

SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞIMIZ İLE GERÇEKLEŞTİRDİĞİMİZ PROTOKOL KAPSAMINDA BİRLEŞMİŞ MİLLETLER KALKINMA PROGRAMI (UNDP) İLE İŞ BİRLİĞİ İÇERİSİNDE KURDUĞUMJZ MODEL FABRİKAMIZIN EĞİTİM MODÜLLERDEN BİRİSİ OLAN ENERJİ VERİMLİLİĞİ KONUSUNDA FİRMALARIMIZA EĞİTİM VE DANIŞMANLIK HİZMETLERİ VERİYORUZ.

BURADAKİ AMACIMIZ REKABETİN HAT SAFHAYA ULAŞTIĞI, KAR MARJLARININ AZALDIĞI GÜNÜMÜZ KOŞULLARINDA, ÜRETİMLERİ İSRAFLARDAN ARINDIRMAK, VERİMLİLİĞİ ARTIRMAK, SÜREKLİ İYİLEŞTİRME KÜLTÜRÜNÜ İŞLETMELERDE SÜRDÜRÜLEBİLİR HALE GETİRMEK VE DİJİTALLEŞME YOLCULUĞUNDA FİRMALARIMIZA DESTEK OLMAKTIR.

(SANAYİCİLER OLARAK YEKDEM KONUSUNA DA RAHATLATICI BİR ÇÖZÜM BULUNMASINI BURADAN BELİRTMEK İSTİYORUM. YOLUMUZA DEVAM ETMEMİZ, ÇARKLARI DÖNDÜREBİLMEMİZ İÇİN ÜZERİMİZDEKİ BU YÜKÜN HAFİFLETİLMESİ GEREKİYOR. MAALESEF SANAYİCİLER OLARAK YEKDEM KONUSU BİZLER İÇİN SORUNLAR OLUŞTURUYOR.)

SÖZLERİMİ TAMAMLARKEN;

ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI GAZİANTEP ŞUBESİ İŞ BİRLİĞİ İLE GERÇEKLEŞTİRDİĞİMİZ BU TOPLANTININ ENERJİ VERİMLİLİĞİ ALANINDA FARKINDALIK OLUŞTURMASINI VE ENERJİ VERİMLİLİĞİNİN TEŞVİK EDİLMESİ NOKTASINDA FAYDA SAĞLAMASINI DİLİYORUM.

TOPLANTIMIZA SUNMUŞ OLDUKLARI KATKILARDAN VE İLGİLERİNDEN DOLAYI ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANLIĞIMIZIN YETKİLİLERİ SAYIN ERTUĞRUL YILDIZ, SAYIN ONUR UYANUSTA, SAYIN MURAT TAŞPINAR’A VE ODAMIZ İLE KURMUŞ OLDUKLARI İŞ BİRLİKLERİNDEN ÖTÜRÜ ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI GAZİANTEP ŞUBEMİZE, BAŞKANIMIZ SAYIN İSLİM ARIKAN’A VE TOPLANTIMIZA KATILAN HERKESE TEŞEKKÜRLERİMİ SUNUYORUM. HEPİNİZİ SAYGIYLA SELAMLIYORUM.