Sosyal medya hesaplarınızla hızlı giriş yapabilirsiniz.

KASIM AYINDA GAZİANTEP’TEN 657 MİLYON 224 BİN DOLAR İHRACAT YAPILDI

Gaziantep’ten 2019 yılı Kasım ayında 657 milyon 224 bin dolar ihracat gerçekleştirildi. Aylık ihracata göre Gaziantep, Kasım ayında en fazla ihracat yapan iller arasında 6. sırada yer aldı.

2019 yılı Ocak-Kasım dönemi dikkate alındığında ise Gaziantep ihracatı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 7,8 oranında artış yaşayarak 6 milyar 849 milyon dolara ulaştı. 2018 yılı Ocak-Kasım döneminde ise Gaziantep’ten 6 milyar 354 milyon dolar değerinde ihracat yapılmıştı. Gaziantep, Ocak-Kasım dönemi itibariyle 2019 yılının en fazla ihracat yapan 6. ili konumunu korudu.

2019 yılı Ocak-Kasım döneminde Gaziantep’in en fazla ihracat yaptığı ilk 20 ülke içerisinde; Irak, Suriye, İtalya, İran, Polonya ve Bulgaristan’a yapılan ihracatta düşüş yaşanırken, diğer ülkelerde artış oldu.

Gaziantep Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi yaptığı değerlendirmede, “ilk 11 ayda ve Kasım ayı itibarı ile en fazla ihracat yapan iller arasında 6. sırada yer alan şehrimizin sanayicilerini ve tüm ihracatçılarımızı tebrik ediyorum. Üçüncü çeyrekle birlikte ülke ekonomimiz de büyüme trendine geçti ve inşallah 2020’ye daha güzel başlayacağız” dedi.