İSO İKİNCİ 500 LİSTESİNDE GAZİANTEP’TEN 33 FİRMA YER ALDI

Gaziantep 33 firma ile iller bazında 4. Sırada yer alma başarısı gösterdi.

İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından gerçekleştirilen, “Türkiye'nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu-2018 Araştırması” sonuçlarına göre Gaziantep’ten 33 firma listede yer aldı.

Gaziantep Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi yaptığı değerlendirmede, Türkiye’nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu-2018 Araştırması’nda listeye girme başarısı gösteren Gaziantepli 33 firmayı kutlayarak, başarılarının devamını diledi.

İkinci 500’deki firma sayısına göre Gaziantep’in iller bazında 4. sırada yer aldığına dikkat çeken Adnan Ünverdi, “154 firma ile İstanbul, 41 firma ile Ege Bölgesi, 38 firma ile Kocaeli’nin ardından şehrimiz 33 firma ile 4. sırada yer alarak ikinci 500’de büyük bir başarıya imza atmıştır” diye konuştu.

Gaziantep’ten listeye giren sanayi kuruluşlarının toplam üretimden satışlarının 7 milyar 888 milyon TL olduğunu kaydeden Ünverdi, 2017 yılına göre üretimden satış tutarının 2018 yılında yüzde 18,4 oranında arttığını dile getirdi. Ünverdi, ikinci 500’deki firmaların toplam üretimden satışlarının yüzde 5,7’lik kısmını Gaziantepli firmaların gerçekleştirdiğini söyledi.

İSO İlk 500’de Gaziantep’ten 24 firmanın yer aldığını anımsatan Ünverdi, İSO İkinci 500 ile birlikte İlk 1000'de Gaziantep'ten toplam 57 firmanın yer aldığının altını çizdi.

Gaziantep’in her koşulda üreten, çalışan ve ihracat yapan bir kent olmayı sürdürdüğüne vurgu yapan Adnan Ünverdi, “Geçtiğimiz yıl yaşanan dövizdeki dalgalanma ve kurdaki artışa rağmen bu başarının elde edilmesi şehrimizin sanayi üretimindeki gücünü bir kez daha gösterdi. Gaziantepli sanayiciler olarak bu zamana kadar her türlü olumsuz durumda çalışmayı ve üretimi sürdürdük. Bundan sonra da aynı anlayışla üretime, ihracata ve ülkemizin büyümesine katkı sunmaya devam edeceğiz. Kentimizin orta ve yüksek teknolojiye geçiş sürecini hızlandırmak için atmış olduğumuz projelerle inşallah ilk 1000’de yer alan firma sayımızı daha da artıracağız” şeklinde konuştu.

SIRA NO

FİRMA ADI

Erdem Soft Tekstil San. ve Tic. Ltd. Şti.

Adının Açıklanmasını İstemiyor

Çelikaslan Tekstil San. ve Tic. A.Ş.

Zafer Tekstil San. ve Tic. A.Ş.

Nadir Yağ San. ve Tic. A.Ş.

Burteks Tekstil San. ve Tic. A.Ş.

Ünal Sentetik Dokuma San. ve Tic. A.Ş.

Yasin Kaplan Tekstil ve Halı San. Tic. A.Ş.

Safyün Halı Tekstil San. ve Tic. A.Ş.

Canan Tekstil San. ve Tic. A.Ş.

Empera Halı San. ve Tic. A.Ş.

Unat Yağ Gıda San. ve Tic. A.Ş.

Ritaş Kimya ve Tekstil San. Tic. A.Ş.

Adının Açıklanmasını İstemiyor

Roza Halı San. ve Tic. Ltd. Şti.

Uğur Demir Halı San. ve Tic. Ltd. Şti.

Bade Dokuma Tekstil Halı San. ve Tic. A.Ş.

Kaplan Kardeşler Halı San. ve Tic. Ltd. Şti.

Flament Tekstil San. ve Tic. A.Ş.

M S T İş ve Tarım Makinaları San. ve Tic. A.Ş.

Beşyem Tarım Hayvancılık Gıda San. ve Tic. A.Ş.

Gür İplik San. ve Tic. A.Ş.

Ender PVC ve Alüminyum Yapı Elemanları San. ve Tic. A.Ş.

Beşan Nişasta Gıda San. ve Tic. A.Ş.

Akcanlar Tekstil San. ve Tic. A.Ş.

Hasırcı Tekstil San. ve Tic. A.Ş.

Bartın Çimento San. ve Tic. A.Ş.

Has Sentetik Dokuma San. ve Tic. A.Ş.

Sanko Rüzgar Enerjisi San. ve Tic. A.Ş.

Teymur Tekstil San. ve Tic. A.Ş.

Işık Ahşap Profil Lojistik San. ve Tic. A.Ş.

Torkut Oluklu Mukavva ve Ambalaj Sanayi A.Ş.

Pakten Sağlık Ürünleri San. ve Tic. A.Ş.