GAZİANTEP SANAYİ ODASI İHRACAT AKADEMİSİ 4.DÖNEM/FİRMA BAŞVURUSU

Odamız tarafından firmalarımızın dış ticaret alanında rekabetçiliğinin artırılması, ürettikleri ürünlerin pazar payının geliştirilmesi ve ihtiyaç duyulan donanımlı dış ticaret personeli istihdamının sağlanması amacıyla İhracat Akademisi Projesi düzenlenmektedir.
Projemiz aracılığıyla;
• Gaziantep sanayisinin ihtiyaç duyduğu, yabancı dil bilen, en az yüksekokul mezunu 12 kursiyerin firmalarla eşleştirilmesi,
• Projeye katılan 12 firmaya 2 ay boyunca danışmanlık hizmeti verilmesi
• Firmaların bünyesinde ticari istihbarat birimlerinin oluşturulması
• İstihdam edilen personelin 2 ay boyunca bir kısmı yüz yüze bir kısmı uzaktan olacak şekilde teorik ve uygulamalı dış ticaret eğitimi ve danışmanlığı almasının sağlanması,
• Firmaların belirleyeceği hedef pazarlarda tespit edilen potansiyel alıcı listelerinin detaylı bilgileriyle firmalara sunulması amaçlanmaktadır.
İhracat Akademisi 2018-2020 yılları arasında gerçekleşen 3 eğitim döneminde toplamda 60 firmanın katılımı ve 78 kursiyerin 2 aylık eğitimiyle proje kapsamında Pazar Araştırması Ve Hedef Pazar Tespiti, Hedef Pazarlarda Potansiyel Alıcıların Tespiti, Uluslararası Satış Teknikleri Ve Uluslararası Pazarlama Karması Organizasyonu konularında teorik eğitimler tamamlanmıştır. Teorik eğitimlerin ardından firma temsilcisi kursiyerler, edinmiş oldukları bilgiler doğrultusunda alıcı firmalarla görüşerek firmaları adına satış gerçekleştirdiler.

Başarıyla tamamlanan 3 dönemle birlikte 4. dönem verilecek olan eğitim ve danışmanlık hizmetlerinin Eylül ayında başlatılması planlanmaktadır. 2 aylık eğitim ve danışmanlık programının ilk kısmı Odamız bilgisayarlı eğitim salonunda ve devamı online olarak gerçekleştirilecektir.

Başvurular en geç 14 Ağustos 2020 tarihine kadar gerçekleşecektir.

Resme tıklayarak doğrulama kodunu değiştirebilirsiniz.