TÜRKİYE’NİN İLK 1000 İHRACATÇI FİRMASI ARASINDA GAZİANTEP’TEN 68 FİRMA YER ALDI [12.06.2018]

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, Türkiye’nin en büyük 1000 ihracatçı firması arasında Gaziantep’ten 68 firmanın yer aldığını ve Gaziantep’in bu sonuçla en fazla ihracatçıya sahip 3’üncü il olma başarısını gösterdiğini söyledi.
Ünverdi, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından geleneksel olarak düzenlenen “Türkiye’nin İlk 1000 İhracatçı Firması” araştırması sonuçlarına göre, Gaziantep’ten 2017 yılında listeye 68 firmanın girdiğini, İstanbul ve İzmir’in ardından Gaziantep’in en fazla ihracatçıya sahip kent olma başarısını gösterdiğini bildirdi.

GTO YÖNETİMİNDEN GSO’YA HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ [03.07.2018]

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım, Meclis Başkanı Hilmi Teymur, Yönetim Kurulu ve Meclis Başkanlık Divanı Üyeleri Gaziantep Sanayi Odası’na (GSO) hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Ziyarette Gaziantep ve ülke gündemine dair gelişmeler değerlendirilirken yapılabilecek ortak projeler üzerinde duruldu.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, GTO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Tuncay Yıldırım’a, Meclis Başkanı Hilmi Teymur’a, Yönetim Kurulu ve Meclis Başkanlık Divanı üyelerine teşekkür etti.

GSO HEYETİNDEN VALİ ALİ YERLİKAYA VE KURUMLARA ZİYARET [19.04.2018]

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Meclis Başkanı Adil Sani Konukoğlu, Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi ile meclis başkanlık divanı ve yönetim kurulu üyeleri Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya ve kurumlara ziyaretlerde bulundu.

GSO-MEM’DE DIŞ TİCARET AKADEMİSİ EĞİTİMLERİ DEVAM EDİYOR [07.06.2018]

Gaziantep Sanayi Odası Mesleki Eğitim Merkezi (GSO-MEM) tarafından, Gaziantep sanayisinin en önemli ihtiyaçlarından olan dış ticaret elemanı ihtiyacını karşılamak üzere başlatılan ve pilot uygulamalar kapsamında yer alan “Dış Ticaret Akademisi Projesi” başarıyla devam ediyor.
Gaziantepli sanayicilerin yoğun talepleri doğrultusunda; dış ticaret konusuna hakim, yeni pazar ve müşteri bulma noktasında istihbaratı iyi yapabilen eleman yetiştirilmesi fikrinden yola çıkılarak başlatılan proje 3 ay olarak planlandı.

“İŞ DÜNYASINA YENİ SOLUK: ARABULUCULUK” [28.12.2017]

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, 1 Ocak 2018 tarihinde yürürlüğe girecek olan 7036 Sayılı İş mahkemeleri Kanunu’nu ile iş uyuşmazlıklarında dava şartı haline gelen arabuluculuğun iş dünyasına olan etkilerini değerlendirdi.

GSO-MEM'DE MYK DEĞERLENDİRİCİ SEMİNERİ YAPILDI [01.07.2018]

Gaziantep Sanayi Odası Mesleki Eğitim Merkezi’nde (GSO-MEM), Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) Değerlendirici Semineri gerçekleştirildi.
Yetkilendirilmiş belgelendirme kuruluşunda görev alan değerlendiriciler ve karar vericilerin katılım sağladığı seminerde, Ulusal Yeterlilik Sistemi, ölçme ve değerlendirme teknikleri iç doğrulama ve yetkilendirilme kriterleri hakkında bilgilendirmelerde bulunuldu.
Sınav ve Belgelendirme Dairesi Başkanlığı Birim Koordinatörü- Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) Uzmanı Abdullah Özdemir, Sınav ve Belgelendirme Dairesi Başkanlığı Birim Koordinatörü Elif Özlem Babaoğlu ile Ölçme ve Değerlendirme Uzmanı Bestami Çiftçi, seminerde katılımcılara sunum yaptı.

ALMAN ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ KURUMU YETKİLİLERİNDEN GSO’YA ZİYARET [08.06.2018]

Alman Uluslararası İşbirliği Kurumu (GIZ) Mesleki ve Teknik Eğitim Projesi İşgücü Hizmetleri Proje Sorumlusu Ruth Halle ve Cash for Work Projesi Proje Koordinatörü Candost Aydın, Gaziantep Sanayi Odası’na (GSO) ziyarette bulundu.
GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi ile görüşen yetkililer, GSO ve GIZ arasında devam eden işbirliği ve Cash for Work Projesi çalışmaları hakkında görüş alışverişinde bulundu. GIZ ve GSO arasında Mesleki ve Teknik Eğitim alanında potansiyel işbirlikleri konularının ele alındığı ziyarette Ruth Halle, Başkan Ünverdi’ye yaptıkları projeler hakkında bilgi verdi.

KONUKOĞLU:“TÜRKİYE EKONOMİSİ BEKLENTİLERİN ÜZERİNDE BÜYÜDÜ. BÜYÜMENİN ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEMDE DE DEVAM EDECEĞİNDEN ŞÜPHEMİZ YOK” [30.03.2018]

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, Türkiye ekonomisinin 2017 yılında yüzde 7,4 oranında büyümesinin memnuniyet verici olduğunu belirterek, “Büyümenin önümüzdeki dönemde de devam edeceğinden şüphemiz yok” dedi.

SURİYELİ GÖÇÜ BM’DEKİ ÜST DÜZEY TOPLANTIDA ELE ALINDI [07.06.2018]

Türkiye’ye, özelde ise Gaziantep’e Suriyeli göçünün belediye hizmetleri ve iş hayatındaki etkilerine yönelik çalışmaları, BM Kalkınma Programı’nın (UNDP) New York’taki yıllık icra kurulunda ele alındı. Toplantıya telekonferansla katılan Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, Suriyelilerin iş gücü piyasasına kazandırılmasının önemine vurgu yaparak, “Böylesi bir ekonomi içerisinde zaten iş gücüne ihtiyacımız vardı. Ama nitelikli iş gücüne ihtiyacımız vardı. GSO-MEM ile birlikte bu insanlara mesleki eğitimler vermek suretiyle nitelik kazandırdık ve sanayimize dahil olmalarını sağladık” dedi.

GSO SEKTÖREL TİCARET HEYETİ, TAIPEI FOOD GIDA FUARI'NDA [28.06.2018]

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) ve Tayvan Ticaret Merkezi (TAITRA) işbirliğiyle 25-30 Haziran 2018 tarihlerinde Tayvan'a sektörel ticaret heyeti düzenlendi.
Heyet programı kapsamında, TAIPEI FOOD Gıda Fuarı'nda Gaziantep gıda sanayisini tanıtmak için bir stant açıldı. TAITRA tarafından düzenlenen organizasyon aracılığıyla heyet katılımcısı firmalar Tayvanlı firmalarla ikili iş görüşmeleri gerçekleştirdi.
Asya, Okyanusya, Amerika ve Avrupa kıtasında yer alan ülkelerden 1200'den fazla firmanın stant açtığı fuarda, helal gıda başlığının da yer aldığı birçok alanda gıda ürünleriyle ilgili tanıtımlar gerçekleştirildi. Heyete GSO üyesi 10 gıda üreticisi firma katıldı.

İlk kayıt 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15  ... Son kayıt