GAZİANTEP’TEN ŞUBAT’TA 541,8 MİLYON DOLARLIK İHRACAT YAPILDI [01.03.2018]

Türkiye ihracatçılar Meclisi tarafından açıklanan 2018 yılı Şubat ayı verilerine göre, Gaziantep’ten Şubat ayında yüzde 5,4 artışla 541 milyon 835 bin dolarlık ihracat yapıldı. Geçen yılın Şubat ayında 514 milyon 254 bin dolar ihracat yapılmıştı.

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, Türkiye’nin ve bölgenin en önemli üretim merkezlerinden biri olan Gaziantep’ten gerçekleştirilen ihracattaki istikrarlı artışın, üretimi milli görev kabul eden sanayicilerin alın teri dökerek sağladığı başarı olduğunu söyledi.

İhracat rakamlarının, ekonomideki istikrarlı ve sürdürülebilir büyümenin sonucu olduğuna vurgu yapan Konukoğlu, “Bu başarıda katkısı olan sanayicilerimizi kutlar, Gaziantep Sanayi Odası ve şahsım adına teşekkür ederim” dedi.

Sanayiciler ve ihracatçıların mevcut pazarlara yeni pazarlar katmak ve fırsatları değerlendirmek için gösterdikleri çabanın taktire şayan olduğuna dikkat çeken Konukoğlu, GSO olarak Ar-Ge, pazar araştırması ve mesleki eğitim başta olmak üzere ihtiyaç duyulan her alanda üretim, istihdam ve ihracatı artırma amaçlı hedeflere katkı sunacaklarını sözlerine ekledi.

ANTEP’İN YÖRESEL LEZZETİ ‘’ANTEP KATMERİ’’ TESCİLLENDİ [15.12.2017]

Gaziantep Sanayi Odası’nın (GSO), Gaziantep ile özdeşleşen lezzetlerden birisi olan ‘’Antep Katmeri’’ tatlısının tescili için 23.01.2015 tarihinde Türk Patent ve Marka Kurumu’na (TPE) yaptığı coğrafi işaret başvurusu sonuçlandı.

TPE’den gelen coğrafi işaret yazısında, Antep Katmeri’nin, 6769 sayılı Sınai Mülkiyet Kanunu kapsamında 23.01.2015 tarihinden itibaren korunmak üzere 07.12.2017 tarihinde tescil edildiği bildirildi.

GSO BAŞKANI ÜNVERDİ, YÖNETİM VE KARİYER ZİRVESİNDE GENÇLERLE BULUŞTU [08.04.2018]

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Yönetim ve Kariyer Topluluğu tarafından Mâvera Kongre ve Sanat Merkezinde, Yönetim ve Kariyer Topluluğu Başkanı Rezzan Kurt’un moderatörlüğünde gerçekleştirilen Kariyer Günleri programında gençlere tavsiyelerde bulundu.

GSO’YA NEZAKET ZİYARETİ [05.03.2018]

TSE Güneydoğu Bölge Koordinatörlüğü görevine atanan Rıza Okumuş, Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu’na nezaket ziyaretinde bulundu.

BAŞKAN FADILOĞLU'NDAN GSO'YA ZİYARET [04.07.2018]

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Başkan Yardımcıları Murat Özgüler ve M.Hayri Özkeçeci Gaziantep Sanayi Odası’nı (GSO) ziyaret ederek, Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi ve Yönetim Kurulu’na hayırlı olsun dileklerini iletti.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, Gaziantep ve Türkiye için çalışmaya devam edeceklerini söyledi.
Gaziantep’in bütün kurum ve kuruluşları ile ortak akıl anlayışı çerçevesinde hareket ettiklerini dile getiren Ünverdi, “Şehitkamil Belediyemiz kentimizin gelişmesine önemli katkılarda bulunuyor. Kentimiz ve ülkemiz için çok güzel çalışmalar yapıyorsunuz. İnşallah önümüzdeki süreçte de yeni projelerle hep birlikte ülkemizi çok daha ileri noktalara taşırız. Ziyaretinizden ötürü teşekkür ediyor, çalışmalarınızda kolaylıklar diliyorum” dedi.

GSO-MEM’DE İSTİHDAM GARANTİLİ MESLEK EDİNDİRME EĞİTİMLERİ DEVAM EDİYOR [18.05.2018]

Gaziantep Sanayi Odası tarafından GSO-Mesleki Eğitim Merkezi’nde (GSO-MEM) gerçekleştirilen istihdam garantili meslek edindirme kursları devam ediyor.
İstihdam garantili; PVC doğramacı, inşaat boyacısı, ring iplikçi, iplik laborantı, pamuk tarakçısı, metal işleme elemanı, yönetici asistanları için İngilizce eğitimi olmak üzere 7 adet yeni meslek dalında eğitimler “23 Mayıs Çarşamba günü” başlıyor.

GSO-MEM, ÜNİVERSİTE MEZUNLARINA VE ÜNİVERSİTEYE DEVAM EDEN ÖĞRENCİLERE İŞ TECRÜBESİ KAZANDIRIYOR [05.08.2018]

Gaziantep Sanayi Odası Mesleki Eğitim Merkezi (GSO-MEM) Yönetim Kurulu Başkanı Cevdet Akınal, üniversiteden mezun olmuş ya da üniversiteye devam eden öğrencileri tecrübe edinmek ve uygulamalı eğitimlerle pratik kazanarak iş süreçlerine dahil olmalarını kolaylaştırmak için GSO-MEM’e beklediklerini kaydetti.
Akınal, GSO-MEM’de gerçekleştirilen projelerle istihdama ve iş piyasasına katkıda bulunmayı hedeflediklerini söyledi.
Bu amaç doğrultusunda kurulan GSO-MEM’in mesleki eğitimde bölgeye hizmet verdiğini dile getiren Akınal, eğitimleri devam eden veya eğitimlerini tamamlamış üniversite öğrencilerinin iş tecrübesi kazanmaları noktasında GSO-MEM’e gelebileceklerini ifade etti.

KONUKOĞLU:“İSTİKLAL VE İSTİKBAL MÜCADELESİNDE ÖN SAFLARDA YER ALAN KADINLAR, GÜNÜMÜZDE EKONOMİK, SOSYAL VE SİYASAL ALANDA ÖNEMLİ BAŞARILARA İMZA ATMAKTADIRLAR” [07.03.2018]

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, istiklal ve istikbal mücadelesinde ön sıralarda yer alan kadınların, günümüzde ekonomik, sosyal ve siyasal alanda önemli başarılara imza attığını söyledi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla mesaj yayımlayan Konukoğlu, kadınların, toplumsal hayattaki en önemli rol model olduğuna vurgu yaptı.

GAZİANTEP’E İKİ YENİ FUAR DAHA… [27.03.2018]

Gaziantep’te, 04-07 Ekim 2018 tarihleri arasında, BUILDEAST Yapı, İnşaat, Dekorasyon Malzemeleri ve Teknolojileri Fuarı ve eş zamanlı olarak, GAYRİMENKUL Gaziantep Emlak, Konut Projeleri ve Finansman Fuarı düzenlenecek.

KONUKOĞLU:“2018, TÜRKİYE İÇİN FIRSAT YILI OLACAKTIR” [28.12.2017]

Konukoğlu, yayınladığı yeni yıl mesajında, 2017’de iç ve dış kaynaklı ekonomik ve siyasi gerginliklere rağmen Türkiye’nin sağladığı büyüme başarısının, 2018 yılından beklentileri artırdığını belirtti.

İlk kayıt 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15  ... Son kayıt