GSO-ILO İŞBİRLİĞİNDE MESLEK EDİNDİRME EĞİTİMLERİ BAŞLIYOR [16.05.2018]

Gaziantep Sanayi Odası, 2017 yılında Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) ile gerçekleştirdiği ve 150 kişinin eğitim alarak istihdama kazandırdığı Meslek Edindirme ve Geliştirme Projesi kapsamında yeni bir projeye daha imza atıyor.
Gaziantep Sanayi Odası Mesleki Eğitim ve Danışmanlık Merkezinde yapılacak (GSO-MEM) eğitimlerle, Gaziantep ekonomisinin ihtiyaç duyduğu alanlarda meslek edindirme ve meslek geliştirme eğitimleri düzenlenerek yaklaşık 800 kursiyere daha eğitim ve iş imkanı sağlanacak.

GSO MAYIS AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI [29.05.2018]

Gaziantep Sanayi Odası’nda, gerçekleşen Oda seçimlerinin ardından ilk meclis toplantısı, Meclis Başkanı Adil Sani Konukoğlu başkanlığında, Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi ve meclis üyelerinin katılımıyla yapıldı.

Toplantıda, Meclis Başkanı Adil Sani Konukoğlu gündeme dair açıklamalarda bulunurken, Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, Gaziantep sanayisinde gelinen noktayı ve ihracatta yaşanan gelişmeleri rakamsal veriler ışığında anlattı.

KONUKOĞLU:“SON AYLARDA DÖVİZ KURLARINDA YAŞANAN İNİŞ ÇIKIŞLARA RAĞMEN İSTİKRARLI ARTIŞIN OLMASI DOĞRU YOLDA OLDUĞUMUZUN İFADESİDİR” [01.12.2017]

Gaziantep’ten 2017 Kasım ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4,1 artışla 586 milyon 722 bin dolarlık ihracat gerçekleştirildi. 2016 yılı Kasım ayında 563 milyon 565 bin dolarlık ürün ihraç edilmişti.

Türkiye İhracatçılar Meclisi verilerini değerlendiren Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, 2017 Ocak – Kasım ihracatının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4,6 oranında artışla 5 milyar 964 milyon 887 bin dolar olarak gerçekleştiğini söyledi.

ADNAN ÜNVERDİ:“GAPSHOES AYAKKABI, TERLİK VE YAN SANAYİ FUARI SEKTÖRDE ÇOK ÖNEMLİ MESAFE KAT ETMEMİZİ SAĞLADI” [25.06.2018]

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, GSO olarak sanayicilerin katma değeri yüksek ürünler geliştirmeleri ve sektör fuarları ile tanıtım yapmalarına destek sağladıklarını söyledi.
Ünverdi, GSO, Gaziantep Kunduracılar Odası, Türkiye Umum Ayakkabıcılar Federasyonu, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) destekleriyle, Akort Fuarcılık tarafından düzenlenen GAPSHOES Fuarı’nın açılış töreninin, 27 Haziran Çarşamba günü protokol üyeleri, firma temsilcileri ve çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleştirileceğini kaydetti.

KONUKOĞLU:“İBRAHİM ÇAĞLAR KARDEŞİMİ KAYBETMENİN DERİN ÜZÜNTÜSÜ İÇİNDEYİM. ALLAH GANİ GANİ RAHMET EYLESİN, MEKÂNI CENNET OLSUN” [11.12.2017]

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkan Yardımcısı İbrahim Çağlar’ın, geçirdiği kalp krizi sonucu vefat etmesinden derin üzüntü duyduğunu bildirdi.

GSO ESKİ YÖNETİM KURULU BAŞKANI KAMİL ŞERBETÇİ MEZARI BAŞINDA ANILDI [02.05.2018]

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) eski Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Şerbetçi vefatının 20. yıl dönümünde mezarı başında dualarla anıldı.
1990-1998 yılları arasında GSO Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüten sanayici Kamil Şerbetçi’nin mezarına karanfil bırakılarak dua edildi.
Şehrin sanayisinin gelişmesine, ilerlemesine önemli katkılar sunan Gaziantep Sanayi Odası’nın kurucu üyelerinden merhum Kamil Şerbetçi, Gaziantep ve bölge ekonomisinin kalkınmasında öncü kurumlar arasında yer alan GSO’nun bugünlere gelmesinde büyük hizmetlerde bulunmuştur.

KONUKOĞLU:“SANAYİ VE ÖZELLİKLE KATMA DEĞERLİ ÜRETİME YÖNELMEK, GÜÇLÜ VE SÜRDÜRÜLEBİLİR BÜYÜMENİN EN ÖNEMLİ ŞARTIDIR” [11.12.2017]

Türkiye ekonomisi, 2017 yılının üçüncü çeyreğinde yüzde 11,1 büyüdü. Türkiye, baz etkisi ve başta Kredi Garanti Fonu (KGF) olmak üzere uygulanan teşviklerin desteğiyle üçüncü çeyrekte güçlü artışı yakaladı.

Türkiye, bu büyüme rakamı ile dünya genelinde açık ara birinci olurken, büyüme rakamlarında Türkiye’yi yüzde 6,9 ile Filipinler, 6,8 ile Çin, 6,3 ile Hindistan, 6,2 ile Malezya izledi.

Büyüme rakamlarını değerlendiren Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, açıklanan büyüme rakamlarının piyasa beklentilerinin üzerinde gelmesinin sevindirici olduğunu söyledi.

VALİ ALİ YERLİKAYA’DAN GSO’YA ZİYARET [03.05.2018]

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu ve Meclis Başkanlık Divanına “Hayırlı Olsun” ziyaretinde bulundu.
Vali Ali Yerlikaya yaptığı konuşmada, yeni yönetimin Gaziantep’e ve ülkemize hayırlı olmasını dileyerek görevlerinde başarı diledi.

GSO-MEM’DE, “DIŞ TİCARETTE SAHTECİLİK VE DOLANDIRICILIĞA KARŞI ÖNLEMLER EĞİTİMİ” VERİLDİ [25.06.2018]

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) tarafından, “İhracat Akademisi Projesi” kapsamında, “Dış Ticarette Sahtecilik ve Dolandırıcılığa Karşı Önlemler” eğitimi düzenlendi.
GSO Mesleki Eğitim Merkezi’nde (GSO-MEM) gerçekleştirilen eğitimde, Milletlerarası Ticaret Odası (ICC) Türkiye Milli Komitesi Bankacılık Komisyonu üyesi ve aynı zamanda, İstanbul Ticaret Mahkemeleri ICC Bilirkişisi ve ICC Uluslararası Akreditifler Uzmanı Abdurrahman Özalp tarafından katılımcılara sunum yapıldı.

“GSO GAPLAST GAZİANTEP PLASTİK KÜMESİ” ÇİN HALK CUMHURİYETİ’NE GEZİ DÜZENLEDİ [04.05.2018]

Gaziantep Sanayi Odası (GSO), Ekonomi Bakanlığının destekleriyle 2010/8 sayılı Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (UR-GE) tebliği kapsamında, GAPLAST Gaziantep Plastik Kümesi Çin Halk Cumhuriyeti’ne gezi düzenledi.
Heyet, düzenlenen organizasyon kapsamında Şanghay Plastik Ticareti Birliği yetkilileri ile toplantı yaparak plastik üretimi yapan fabrikalara ziyaretlerde bulundu.

İlk kayıt 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15  ... Son kayıt