GSO ESKİ YÖNETİM KURULU BAŞKANI KAMİL ŞERBETÇİ MEZARI BAŞINDA ANILDI [02.05.2018]

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) eski Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Şerbetçi vefatının 20. yıl dönümünde mezarı başında dualarla anıldı.
1990-1998 yılları arasında GSO Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüten sanayici Kamil Şerbetçi’nin mezarına karanfil bırakılarak dua edildi.
Şehrin sanayisinin gelişmesine, ilerlemesine önemli katkılar sunan Gaziantep Sanayi Odası’nın kurucu üyelerinden merhum Kamil Şerbetçi, Gaziantep ve bölge ekonomisinin kalkınmasında öncü kurumlar arasında yer alan GSO’nun bugünlere gelmesinde büyük hizmetlerde bulunmuştur.

GSO SEKTÖREL TİCARET HEYETİ, TAIPEI FOOD GIDA FUARI'NDA [28.06.2018]

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) ve Tayvan Ticaret Merkezi (TAITRA) işbirliğiyle 25-30 Haziran 2018 tarihlerinde Tayvan'a sektörel ticaret heyeti düzenlendi.
Heyet programı kapsamında, TAIPEI FOOD Gıda Fuarı'nda Gaziantep gıda sanayisini tanıtmak için bir stant açıldı. TAITRA tarafından düzenlenen organizasyon aracılığıyla heyet katılımcısı firmalar Tayvanlı firmalarla ikili iş görüşmeleri gerçekleştirdi.
Asya, Okyanusya, Amerika ve Avrupa kıtasında yer alan ülkelerden 1200'den fazla firmanın stant açtığı fuarda, helal gıda başlığının da yer aldığı birçok alanda gıda ürünleriyle ilgili tanıtımlar gerçekleştirildi. Heyete GSO üyesi 10 gıda üreticisi firma katıldı.

GSO-MEM’DE, “DIŞ TİCARETTE SAHTECİLİK VE DOLANDIRICILIĞA KARŞI ÖNLEMLER EĞİTİMİ” VERİLDİ [25.06.2018]

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) tarafından, “İhracat Akademisi Projesi” kapsamında, “Dış Ticarette Sahtecilik ve Dolandırıcılığa Karşı Önlemler” eğitimi düzenlendi.
GSO Mesleki Eğitim Merkezi’nde (GSO-MEM) gerçekleştirilen eğitimde, Milletlerarası Ticaret Odası (ICC) Türkiye Milli Komitesi Bankacılık Komisyonu üyesi ve aynı zamanda, İstanbul Ticaret Mahkemeleri ICC Bilirkişisi ve ICC Uluslararası Akreditifler Uzmanı Abdurrahman Özalp tarafından katılımcılara sunum yapıldı.

BAŞBAKAN YARDIMCISI ŞİMŞEK VE BAKAN GÜL’DEN GSO’YA ZİYARET [20.06.2018]

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, AK Parti İl Başkanı Eyüp Özkeçeci ve il yönetiminden oluşan heyet Gaziantep Sanayi Odası'nı (GSO) ziyaret ederek, Meclis Başkanı Adil Sani Konukoğlu, Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi ve Yönetim Kurulu Üyelerine hayırlı olsun dileklerini ilettiler.

GTB YÖNETİMİNDEN GSO’YA ZİYARET [04.05.2018]

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Meclis Başkanlık Divanı ve yönetim kurulu üyelerinden oluşan heyet, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Gaziantep İl Müdürü Ferhat Güvel, Meteoroloji Bölge Müdürü Mustafa Ülker Gaziantep Sanayi Odası (GSO) yönetimini ziyaret ederek başarı diledi.

VALİ ALİ YERLİKAYA’DAN GSO’YA ZİYARET [03.05.2018]

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu ve Meclis Başkanlık Divanına “Hayırlı Olsun” ziyaretinde bulundu.
Vali Ali Yerlikaya yaptığı konuşmada, yeni yönetimin Gaziantep’e ve ülkemize hayırlı olmasını dileyerek görevlerinde başarı diledi.

GSO-MEM'DE MYK DEĞERLENDİRİCİ SEMİNERİ YAPILDI [01.07.2018]

Gaziantep Sanayi Odası Mesleki Eğitim Merkezi’nde (GSO-MEM), Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) Değerlendirici Semineri gerçekleştirildi.
Yetkilendirilmiş belgelendirme kuruluşunda görev alan değerlendiriciler ve karar vericilerin katılım sağladığı seminerde, Ulusal Yeterlilik Sistemi, ölçme ve değerlendirme teknikleri iç doğrulama ve yetkilendirilme kriterleri hakkında bilgilendirmelerde bulunuldu.
Sınav ve Belgelendirme Dairesi Başkanlığı Birim Koordinatörü- Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) Uzmanı Abdullah Özdemir, Sınav ve Belgelendirme Dairesi Başkanlığı Birim Koordinatörü Elif Özlem Babaoğlu ile Ölçme ve Değerlendirme Uzmanı Bestami Çiftçi, seminerde katılımcılara sunum yaptı.

KUTNU DOKUMA, “GELENEKSEL, KÜLTÜREL VEYA SANATSAL DEĞERİ OLAN KAYBOLMAYA YÜZ TUTMUŞ MESLEKLER” LİSTESİNE ALINDI [21.06.2018]

Kutnu dokuma, Gaziantep Sanayi Odası’nın girişimleri ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından “Geleneksel, Kültürel veya Sanatsal Değeri Olan Kaybolmaya Yüz Tutmuş Meslekler” listesine alındı.

Türkiye’de yalnızca Gaziantep’te dokunan ipekli bir dokuma türü ve tarihi değeri olan Kutnu, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından 6585 sayılı Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun ve Alışveriş Merkezleri Hakkında Yönetmelik uyarınca “Geleneksel, Kültürel veya Sanatsal Değeri Olan Kaybolmaya Yüz Tutmuş Meslekler” listesine alındı.

Ülkemizde sadece Gaziantep’te üretilen ve tarihi 16. yüzyıla kadar uzanan Gaziantep Kutnu Kumaşı Gaziantep Sanayi Odası’nın başvurusu ile Türk Patent Enstitüsü (TPE) tarafından 2016 yılında coğrafi işaret tescili almıştı.

“GSO GAPLAST GAZİANTEP PLASTİK KÜMESİ” ÇİN HALK CUMHURİYETİ’NE GEZİ DÜZENLEDİ [04.05.2018]

Gaziantep Sanayi Odası (GSO), Ekonomi Bakanlığının destekleriyle 2010/8 sayılı Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (UR-GE) tebliği kapsamında, GAPLAST Gaziantep Plastik Kümesi Çin Halk Cumhuriyeti’ne gezi düzenledi.
Heyet, düzenlenen organizasyon kapsamında Şanghay Plastik Ticareti Birliği yetkilileri ile toplantı yaparak plastik üretimi yapan fabrikalara ziyaretlerde bulundu.

GTO YÖNETİMİNDEN GSO’YA HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ [03.07.2018]

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım, Meclis Başkanı Hilmi Teymur, Yönetim Kurulu ve Meclis Başkanlık Divanı Üyeleri Gaziantep Sanayi Odası’na (GSO) hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Ziyarette Gaziantep ve ülke gündemine dair gelişmeler değerlendirilirken yapılabilecek ortak projeler üzerinde duruldu.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, GTO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Tuncay Yıldırım’a, Meclis Başkanı Hilmi Teymur’a, Yönetim Kurulu ve Meclis Başkanlık Divanı üyelerine teşekkür etti.

İlk kayıt 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 Son kayıt