GSO-MEM AVRUPALI GAZETECİLERE TANITILDI [20.11.2018]

Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonunun organize ettiği gezi programı kapsamında Avrupalı gazeteciler Gaziantep Sanayi Odası Mesleki Eğitim Merkezi’ni (GSO-MEM) ziyaret etti. Heyete Gaziantep’teki programları kapsamında aralarında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği liderliğinde yürütülen, mesleki yetkinlikleri belgeleyen “Mahir Eller” Projesi hakkında da bilgi verildi.
Heyeti GSO-MEM’de ağırlamaktan dolayı memnun olduklarını dile getiren GSO Genel Sekreteri Kürşat Göncü, merkezi Gaziantepli sanayicilerin ihtiyacı olan kalifiye elemanları yetiştirmek ve bu soruna çözüm bulmak amacıyla kurduklarını kaydetti.

“MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİMİZ TÜRKİYE’YE MODEL OLDU” [15.11.2018]

Almanya Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Bakanlığı Mültecilerle ilgili Özel Programlar Daire Başkanı Sylvia Morgenroth ve Mültecilerle ilgili Programlar Türkiye Masası Başkanı Konrad Sternisko ve beraberindeki heyet Gaziantep Sanayi Odası Mesleki Eğitim Merkezi’ne (GSO-MEM) ziyarette bulundu. GSO-MEM Yönetim Kurulu Başkanı Cevdet Akınal ile bir araya gelen heyet çalışmalar hakkında bilgi aldı.

MAHİR ELLER PROJESİ BAŞLADI [14.11.2018]

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) öncülüğünde, TEPAV ortaklığında Avrupa Birliği'nin finanse ettiği Mahir Eller Projesi hayata geçiriliyor. “Mesleğini Belgele, Farkını Koy Ortaya” sloganıyla başlatılan Mahir Eller Projesi’nin Açılışı, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, AB Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger ve TEPAV İcra Direktörü Güven Sak’ın katılımıyla yapıldı.

ALMAN GENÇ POLİTİKACILAR DERNEĞİ’NDEN GSO’YA ZİYARET [14.11.2018]

Alman Genç Politikacılar Derneği üyelerinden oluşan heyet Gaziantep Sanayi Odası’na (GSO) ziyarette bulundu. Ekonomi ve gündeme dair gelişmelerin değerlendirildiği ziyarette Gaziantep Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Burhan Akyılmaz ve GSO Yönetim Kurulu Üyesi Melike Yüksel Alman heyetin sorularını yanıtladı.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, iki ülke arasındaki geçmişe dayalı ilişkilerin artarak devam etmesi gerektiğine vurgu yaptı.

GSO’DAN “TİCARET POLİTİKASI SAVUNMA ARAÇLARI TOPLANTISI” [13.11.2018]

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) tarafından sanayici ve işadamlarına yönelik “Ticaret Politikası Savunma Araçları Toplantısı” düzenlendi. Ticaret Bakanlığı Damping ve Sübvansiyon Daire Başkanı Murat Gören ve dış ticaret uzmanlarının katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda ithalata karşı korunma önlemleri hakkında katılımcılara bilgi verildi.

GSO YÖNETİMİNDEN VALİ DAVUT GÜL'E ZİYARET [13.11.2018]

Gaziantep Sanayi Odası Meclis Başkanı Adil Sani Konukoğlu, Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, Meclis Başkanlık Divanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Gaziantep Valisi Davut Gül'ü ziyaret ederek yeni görevinde başarılar diledi.

10 KASIM ATATÜRK’ÜN VEFATININ 80. YILDÖNÜMÜ [10.11.2018]

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete intikalinin 80’inci yılında saygı, şükran ve minnetle anıyoruz” ifadelerini kullandı.
Ünverdi yayımladığı anma mesajında, Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği liderliğin tüm dünyaya örnek, insanlığa da rehber olduğunu ve ilkelerinin aziz milletimize yol gösterdiğini kaydetti.

MERKEZ BANKASI İHRACAT GENELGESİ YAYIMLADI [08.11.2018]

Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Karar ile 04.09.2018 tarihli ve 30525 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Karara İlişkin Tebliğ (İhracat Bedelleri Hakkında) (Tebliğ No: 2018-32/48) uyarınca T.C. Merkez Bankası tarafından hazırlanan ihracat bedellerinin yurda getirilmesine ilişkin usul ve esasları düzenleyen İhracat Genelgesi yürürlüğe girdi.
Yayınlanan genelgeyle birlikte ihracat bedellerinin yurda getirilmesi, tahsil şekilleri, özel durumlar, bankacılık işlemleri gibi birçok konuda uyulması gereken usul ve esaslar belirlendi.

GSO-MEM’ DE AKŞAM EĞİTİM KURSLARI BAŞLIYOR [04.11.2018]

Gaziantep Sanayi Odası Mesleki Eğitim Merkezi (GSO-MEM) ve Alman Uluslararası İşbirliği Kurumu (GIZ) işbirliği ile yürütülmekte olan proje kapsamında gündüz eğitimlerinin yanı sıra, 5 Kasım Pazartesi itibarı ile akşam eğitim kursları başlıyor.
Gaziantep Sanayi Odası-GIZ arasında 2018 yılı itibari ile başlatılan eğitim kursları ve işe yerleştirme teşvik uygulamalarını kapsayan Cash for Work (CfW) Meslek Eğitim Projesi, planlanan işbirliği çerçevesinde büyük katılım ile devam ediyor.
Firmalardan gelen talepler doğrultusunda yeni bir çalışma başlatılarak gündüz kurslarının yanı sıra toplam 8 konuda Türk ve Suriyeli olmak üzere 160 kişiye yönelik akşam meslek edindirme eğitimi başlatıldı.

HASİAD YÖNETİMİNDEN GSO’YA ZİYARET [02.11.2018]

Hadımköy-Arnavutköy Sanayici ve İşadamları Derneği (HASİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Bozdağ ve beraberindeki heyet Gaziantep Sanayi Odası’na (GSO) ziyarette bulundu.
Ziyarette kent ve ülke ekonomisi hakkında görüş alışverişinde bulunularak değerlendirmeler yapıldı.
Gaziantep’in girişimci ruhu ve üretim dinamikleriyle ülkemize değer kattığını belirten GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, “Kentimizde ortak akıl kültürü var. Bu anlayışla çalışmalarımızı yürütüyoruz. Gaziantep ve ülkemize hizmet etmek için elimizden geleni yapıyoruz yapmaya da devam edeceğiz” dedi.

İlk kayıt 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15  ... Son kayıt