KONUKOĞLU:“TÜRKİYE İLE IRAK ARASINDA ÇOK KÖKLÜ BİR TİCARİ BAĞ VAR. AMACIMIZ MEVCUT DURUMU DAHA İLERİ NOKTALARA TAŞIMAK” [21.12.2017]

Gaziantep-Irak İş ve Yatırım Forumu kapsamında Iraklı iş adamları ve Gaziantepli sanayiciler, Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) düzenlenen toplantıda bir araya geldi.

Toplantıda konuşan Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, “Türkiye ile Irak arasında çok köklü bir ticari bağ var. Amacımız mevcut durumu daha ileri noktalara taşımaktır” dedi.

GSO UR-GE PROJELERİNDE EĞİTİM FAALİYETLERİ BAŞLADI [20.12.2017]

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) tarafından, Ekonomi Bakanlığı’nın Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (URGE) tebliği kapsamında yürütülen; plastik, iplik ve şekerli ürünler projelerinde yer alan firmalara yönelik eğitim faaliyetleri gerçekleştirildi.

GSO’DAN, BAKLAVACILARA “ANTEP BAKLAVASI” MARKASI VE LOGOSUNU KULLANMA İMKANI [19.12.2017]

Gaziantep Sanayi Odası (GSO), tescil aşamasında, ‘Antep Baklavası’ imalatında kullanılan malzemelerin özelliklerinden, etiketleme, ambalajlama ve satış aşamalarına kadar pek çok kriterle üretim yapan baklava imalatçılarına, ‘Antep Baklavası’ markası ve logosunu kullanma imkanı sunuyor.
Kriterleri yerine getiren imalatçı firmalara, GSO’nun tescil ettirdiği, “Antep Baklavası” markasını ve logosunu kullanma imkânı sağlanacak.

26’INCI GAPSHOES FUARI 30 BİN ZİYARETÇİYİ AĞIRLADI [17.12.2017]

Gaziantep Sanayi Odası (GSO), Türkiye Umum Ayakkabıcılar Federasyonu, Gaziantep Kunduracılar Odası ve Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) desteğiyle, Akort Fuarcılık tarafından organize edilen, 26’ncı Uluslararası Ayakkabı, Terlik ve Yan Sanayi Yaz Fuarı (GAPSHOES), 30 bin ziyaretçiyi ağırladı.

GSO’DAN ÜYELERİNE SURİYELİ VE YABANCI ELEMAN İSTİHDAMINDA DANIŞMANLIK HİZMETİ [17.12.2017]

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Gaziantep Sanayi Odası (GSO) işbirliğiyle Suriyeli ve yabancı eleman istihdam etmek isteyen sanayicilere uzmanlar tarafından danışmanlık hizmeti verilmeye başlandı.

6735 sayılı Uluslararası İşgücü Kanunu ve 4817 sayılı Yabancıların Çalışma İznini düzenleyen kanun uyarınca Türkiye’de çalışmak isteyen yabancıların çalışma izni alması gerekiyor.

Bu kapsamda GSO bünyesinde ve GSO Mesleki Eğitim ve Danışmanlık Merkezi’nde (GSO-MEM) görevli uzmanlar tarafından üyelere bilgilendirme yapılıyor.

TÜHİD ANADOLU BULUŞMALARI, GAZİANTEP TOPLANTISI YAPILDI [15.12.2017]

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Adnan Ünverdi, firmaları doğru iletişim araçlarıyla doğru hedef kitleye halkla ilişkiler birimlerinin ulaştıracağını söyledi.

Türkiye Halkla İlişkiler Derneği (TÜHİD) tarafından düzenlenen, TÜHİD Anadolu Buluşmaları Gaziantep’te yapıldı. Divan Otel’de gerçekleştirilen toplantıya, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Dışişleri Bakanlığı Gaziantep Temsilcisi Büyükelçi Adnan Keçeci ile çok sayıda davetli katıldı.

ANTEP’İN YÖRESEL LEZZETİ ‘’ANTEP KATMERİ’’ TESCİLLENDİ [15.12.2017]

Gaziantep Sanayi Odası’nın (GSO), Gaziantep ile özdeşleşen lezzetlerden birisi olan ‘’Antep Katmeri’’ tatlısının tescili için 23.01.2015 tarihinde Türk Patent ve Marka Kurumu’na (TPE) yaptığı coğrafi işaret başvurusu sonuçlandı.

TPE’den gelen coğrafi işaret yazısında, Antep Katmeri’nin, 6769 sayılı Sınai Mülkiyet Kanunu kapsamında 23.01.2015 tarihinden itibaren korunmak üzere 07.12.2017 tarihinde tescil edildiği bildirildi.

26.GAPSHOES FUARI TÖRENLE AÇILDI [13.12.2017]

Gaziantep Sanayi Odası (GSO), Gaziantep Kunduracılar Odası, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), Türkiye Umum Ayakkabıcılar Federasyonu destekleriyle, Akort Fuarcılık tarafından organize edilen 26. Uluslararası Ayakkabı, Terlik, Saraciye ve Yan Sanayi Yaz Fuarı (GAPSHOES), Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün katılımıyla ziyarete açıldı.

GSO-MEM’DE MESLEKİ EĞİTİMLER 2018 YILINDA HIZ KESMEDEN DEVAM EDECEK [12.12.2017]

Gaziantep Sanayi Odası (GSO), sanayicilerin en büyük ihtiyaçlarından biri olan nitelikli eleman ihtiyacına cevap verebilmek amacıyla, 2018 yılında Alman Uluslararası İşbirliği Kurumu’nun (GIZ) proje önerisi ile Ocak ayında GSO Mesleki Eğitim Merkezi’nde (GSO-MEM) başlayacak eğitimlerde birçok sektöre kalifiye eleman yetiştirecek.

KONUKOĞLU:“SANAYİ VE ÖZELLİKLE KATMA DEĞERLİ ÜRETİME YÖNELMEK, GÜÇLÜ VE SÜRDÜRÜLEBİLİR BÜYÜMENİN EN ÖNEMLİ ŞARTIDIR” [11.12.2017]

Türkiye ekonomisi, 2017 yılının üçüncü çeyreğinde yüzde 11,1 büyüdü. Türkiye, baz etkisi ve başta Kredi Garanti Fonu (KGF) olmak üzere uygulanan teşviklerin desteğiyle üçüncü çeyrekte güçlü artışı yakaladı.

Türkiye, bu büyüme rakamı ile dünya genelinde açık ara birinci olurken, büyüme rakamlarında Türkiye’yi yüzde 6,9 ile Filipinler, 6,8 ile Çin, 6,3 ile Hindistan, 6,2 ile Malezya izledi.

Büyüme rakamlarını değerlendiren Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, açıklanan büyüme rakamlarının piyasa beklentilerinin üzerinde gelmesinin sevindirici olduğunu söyledi.

İlk kayıt 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15  ... Son kayıt