ANTEP’İN YÖRESEL LEZZETİ ‘’FISTIKLI KATMER’’ TESCİLLENİYOR [15.03.2015]

Gaziantep Sanayi Odası (GSO), Gaziantep ile özdeşleşen lezzetlerinden ‘’Antep Katmeri’’ tatlısının tescilini alacak.
Şehrin geleneksel tatlılarına ve yöresel el sanatlarına sahip çıkmaya devam eden Sanayi Odası, uluslararası tescilini alma başarısı gösterdiği Antep Baklavası ve tescil sürecini başlattığı Kutnu Kumaşı’nın ardından şimdi de ‘’Antep Katmeri’’ için harekete geçti.

DÜNYA BANKASI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI [10.03.2015]

Dünya Bankası Türkiye Ülke Direktörü Martin Raiser, ‘’Türkiye’de son 10 yılda yoksul nüfusun azaldığını, orta gelir grubunun büyüdüğünü’’ belirtti.

Dünya Bankası tarafından hazırlanan ‘’Türkiye’nin Deneyimleri: Entegrasyon, Kapsama ve Kurumlar Raporu’’, ‘’Türkiye Ülke Ekonomik Raporu - Yüksek Gelir Statüsüne Geçişte Dış Ticaretin Rolü Raporu’’ ile ‘’Türkiye-Gümrük Birliği Değerlendirmesi Raporu’’, Gaziantep Sanayi Odası’nda (GSO) düzenlenen toplantıyla tanıtıldı.

GSO YÖNETİMİNDEN VALİ YERLİKAYA’A ZİYARET [09.03.2015]

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte Gaziantep Valiliği görevine başlayan Ali Yerlikaya’ya hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

İSVİÇRE İHRACAT RİSK SİGORTASI TİCARİ PROMOSYON FORUMU [09.03.2015]

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, “Türkiye’nin dünyanın ilk 10 ülkesi arasına girebileceğine yürekten inanıyoruz. Bundan hiç bir şüphemiz yoktur” dedi.

GSO Sani Konukoğlu Meclis Toplantı Salonu’nda, “İsviçre İhracat Risk Sigortası Ticari Promosyon Forumu” toplantısı yapıldı.

“EKONOMİDE ÜRETİME KATILAN ELLER PROJESİ" SERGİSİ AÇILDI [08.03.2015]

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) koordinatörlüğünde yürütülen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB ) Gaziantep Kadın Girişimciler Kurulu tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlamaları çerçevesinde düzenlenen, “Ekonomide Üretime Katılan Eller Projesi’’ Sergisi, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in katılımıyla yapıldı.

KONUKOĞLU, DÜNYA KADINLAR GÜNÜ’NÜ KUTLADI [06.03.2015]

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, “ailenin ve güçlü toplumun temeli” olarak tanımladığı kadınların “8 Mart Dünya Kadınlar Günü”nü kutladı.

Konukoğlu, yayımladığı kutlama mesajında, “Bir toplumda kadınlar ne kadar eğitimli ve bilinçli olursa, siyasi, ekonomik, sosyal ve kültürel hayatta ne kadar daha fazla yer alırsa toplumların gelişmesi ve ilerlemesinin daha hızlı olacağını” vurguladı.

Türkiye’de nüfusunun yarısını oluşturmalarına rağmen işgücüne katılım ve istihdam oranı düşük kalan kadınların işgücüne katılma oranının en az yüzde 40-45 olması gerektiğini belirten Konukoğlu, “Kadınların ekonomik bağımsızlıklarını kazanmaları ve eğitimden yoksun kalmamaları, daha güçlü konuma gelmeleri açısından önem taşıyor” dedi.

IRAK BAŞKONSOLOSU AL DABBGH’TAN GSO’YA VEDA ZİYARETİ [05.03.2015]

Emekliye ayrılan Irak'ın Gaziantep Başkonsolosu Sabah Salahdin Al Dabbgh, Gaziantep Sanayi Odası’na (GSO) veda ziyaretinde bulundu.

GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu ile görüşen Başkonsolos Al Dabbgh, görev süresinin dolduğunu ve emekliye ayrıldığını söyledi.

GAZİANTEP’İN ŞUBAT AYI İHRACATI [01.03.2015]

Gaziantep’ten, Şubat ayında yüzde 9,6 oranında düşüşle 477,8 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirildi.

İhracat rakamlarını değerlendiren Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, Gaziantep’ten bu yılın Şubat ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 9,6 oranında düşüşle toplam 477 milyon 865 bin dolar değerinde ihracat yapıldığını bildirdi.

GSO’DA, URGE PLASTİK PROJESİ FAALİYETLERİ BAŞLADI [27.02.2015]

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) tarafından 2010/8 sayılı Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi konulu tebliğ uyarınca Ekonomi Bakanlığı’nın desteğiyle yürütülen, Plastik Sektöründe Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi ve Desteklenmesi (URGE) projesinin açılış toplantısı yapıldı.

KONUKOĞLU, MB'NIN FAİZ İNDİRİM KARARINI DEĞERLENDİRDİ [24.02.2015]

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, faiz indirim kararının olumlu ancak indirim oranını yeterli bulmadıklarını belirterek, ‘’İndirim sürecinin devam etmesini, ekonominin üreten kesiminin önünün daha fazla açılmasını bekliyoruz’’ dedi.

İlk kayıt ... 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60  ... Son kayıt