MESLEK KURULUŞLARINDAN ORTAK AÇIKLAMA [20.09.2018]

Gaziantep Meslek Kuruluşlarının döviz kurundaki artıştan dolayı yaşanan sıkıntılar karşısında “Anadolu Yaklaşımı” başlığıyla ekonomi yönetimine sunduğu çözüm önerileri dikkate alınarak, banka kredileri için yapılandırma süreci başlatıldı.
Gaziantep iş dünyasının çatı kuruluşları olan Gaziantep Sanayi Odası, Gaziantep Ticaret Odası, Gaziantep Ticaret Borsası, Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri’nin Başkanları, Büyükşehir Belediye Başkanı ve Gaziantep Milletvekillerinden oluşan heyet Ankara’ya giderek ekonomi yönetimi ile görüşmüş ve son yaşanan ekonomik gelişmelerin etkisini azaltacak bir çözüm paketi sunmuşlardı.

GSO EYLÜL AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI [19.09.2018]

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Eylül ayı meclis toplantısı, Meclis Başkanı Adil Sani Konukoğlu başkanlığında, Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, meclis danışma kurulu ve meclis üyelerinin katılımıyla gerçekleşti. Toplantıda ekonomide yaşanan gelişmeler, beklentiler, projeler ve yapılan çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulunuldu.

ESAS SOSYAL KURUCULAR KURULU BAŞKANI EMİNE SABANCI KAMIŞLI’DAN GSO’YA ZİYARET [18.09.2018]

Esas Sosyal Kurucular Kurulu Başkanı Emine Sabancı Kamışlı, Gaziantep Sanayi Odası’nı (GSO) ziyaret ederek Esas Sosyal Sorumluk tarafından yürütülen, “İlk Fırsat Programı” hakkında GSO Meclis Başkanı Adil Sani Konukoğlu, GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi ve Yönetim Kurulu Üyelerine bilgi verdi.

GSO-MEM’DE OHSAS 18001 İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMİ EĞİTİMİ YAPILDI [18.09.2018]

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) ve Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) işbirliği ile başlatılan 2018 yılı eğitim seferberliği kapsamında GSO Mesleki Eğitim Merkezi’nde (GSO-MEM) OHSAS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi Eğitimi verildi. 30 firmanın temsilcisi ve elemanlarının katılımıyla yapılan program firmalardan yoğun ilgi gördü.

YAPI VE GAYRİMENKUL FUARLARI İNŞAAT SEKTÖRÜNÜ ORTADOĞU VE AFRİKA’YA AÇACAK [17.09.2018]

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) ve TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Gaziantep Şubesi destekleriyle AKORT Fuarcılık tarafından ilk defa gerçekleştirilecek olan İnşaat, Yapı ve Gayrimenkul Fuarları Türk inşaat sektörünü Ortadoğu ve Afrika ile buluşturacak. Yurtdışından çok sayıda alım heyeti, üst düzey müteahhit ve sektör temsilcisinin katılacağı eş zamanlı gerçekleştirilecek fuarlar, yerli ve yabancı firmaların kuracağı konsorsiyumlarla özellikle Suriye’nin inşa edilmesinde etkin rol üstlenecek.

GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Gaziantep Şube Başkanı Gökhan Çeliktürk ve AKORT Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Hülya Akkaya fuar hazırlıklarını, katılım sürecini, sektör ve ülkemiz açısından fuarın önemini değerlendirdi.

GSO’NUN GİRİŞİMLERİ SONUÇ VERMEYE DEVAM EDİYOR [15.09.2018]

Gaziantep Sanayi Odası’nın (GSO) iş dünyasının yaşadığı sorunların çözümüne yönelik girişimleri sonuç vermeye devam ediyor. Sanayici ve işadamlarının sesi olan GSO’nun, şirketleri zor duruma düşüren “Teknik İflas” konusunda ekonomi yönetimine sunduğu raporlar neticesinde yeni bir tebliğ yayımlandı.

GSO Danışma Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu ve GSO Meclis Başkanı Adil Sani Konukoğlu’nun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile gerçekleştirmiş oldukları görüşmeler sonucu daha önceden dövizle borçlanan şirketlerin 2023 yılsonuna kadar kurdaki artıştan kaynaklı teknik iflas yaşamalarının önüne geçilmesi sağlandı.

HAZİNE VE MALİYE BAKANLIĞI TARAFINDAN, TÜRK PARASININ KIYMETİNİ KORUMA (İHRACAT BEDELLERİ) HAKKINDA TEBLİĞ YAYIMLADI [15.09.2018]

Hazine Ve Maliye Bakanlığı, Mali Sektörle İlişkiler ve Kambiyo Genel Müdürlüğü tarafından, Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Karara İlişkin Tebliğ yayımladı. Yayımlanan tebliğde ihracat bedelleri ile ilgili düzenlemeler ve merak edilen konular, örnek verilerek ve soru-cevap yöntemi eşliğinde bir sunumla duyuruldu.

GSO-MEM’DE “DIŞ TİCARET VE İSTİHBARAT UYGULAMA EĞİTİMİ” GERÇEKLEŞTİRİLDİ [14.09.2018]

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) ve Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) işbirliği ile başlatılan 2018 yılı eğitim seferberliği kapsamında “Dış Ticaret ve İstihbarat Uygulama Eğitimi” belirlenen firmaların katılımlarıyla Gaziantep Sanayi Odası Mesleki Eğitim Merkezi’nde (GSO-MEM) yapıldı.

20 firmanın temsilcileri ve dış ticaret elemanlarının katılımıyla gerçekleştirilen program kapsamında, dış ticaret ve istihbarat uygulamaları konusunda duayen bir isim olan Yaman Koç tarafından katılımcılara eğitim verildi.

CHP HEYETİNDEN GAZİANTEP SANAYİ ODASI’NA ZİYARET [12.09.2018]

CHP Parti Meclisi Üyesi ve İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke, Parti Meclisi Üyesi ve Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, Gaziantep Milletvekilleri Bayram Yılmazkaya, İrfan Kaplan, İl Başkanı Hayri Sucu, Şahinbey İlçe Başkanı Uğur Özpolat, Şehitkamil İlçe Başkanı Umut Yılmaz ve partililerden oluşan heyet Gaziantep Sanayi Odası’nı (GSO) ziyaret etti.

Ülkemizde ve Gaziantep’te yaşanan gelişmelerin değerlendirildiği ziyarette, ekonomi gündemine dair karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

GSO-MEM’DE, “PROBLEM ÇÖZME TEKNİKLERİ VE YALIN ÜRETİM TEKNİKLERİ EĞİTİMİ” GERÇEKLEŞTİRİLDİ [11.09.2018]

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) ve Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) işbirliği ile başlatılan 2018 yılı eğitim çalışmaları ikinci etabında firmalara yönelik eğitimler yoğun katılımla devam ediyor.
“Gaziantep Sanayi İçin Bir Adım: Eğitim Seferberliği” kapsamında Yalın Danışmanlık Müdürü Murat Bedük’ün konuşmacı olarak katıldığı eğitim seminerleri, Türk ve Suriyeli işadamları ile firma temsilcilerinin katılımlarıyla 30 kişilik gruplar halinde yapılmaya başlandı.

İlk kayıt 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15  ... Son kayıt