ÜNVERDİ:"GSO DIŞ TİCARET AKADEMİSİ PROJESİ GAZİANTEP’İN İHRACAT PERSONELİ İHTİYACINI KARŞILAMADA ÖRNEK BİR ÇALIŞMA OLACAK” [31.07.2018]

GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, Dış Ticaret Akademisi Projesi’nin Gaziantep’in ihracat personeli ihtiyacını karşılamada örnek bir çalışma olacağını söyledi.

Gaziantep sanayisinin en önemli ihtiyaçlarından olan dış ticaret uzmanı istihdamını karşılamak üzere Gaziantep Sanayi Odası (GSO) tarafından başlatılan, Dış Ticaret Akademisi Projesi’nde teorik eğitimler tamamlandı. Proje kapsamında bundan sonraki süreçte 100 saatlik uygulamalı eğitim kapsamında uzmanlar ticari istihbarat uygulamaları, hedef pazar tespiti ve raporlama hususunda kursiyerlere birebir eğitim verecek.

GAZİANTEP’İN TEMMUZ AYI İHRACATI YÜZDE 17,6 ARTIŞLA TÜRKİYE ORTALAMASININ 6 PUAN ÜSTÜNDE GERÇEKLEŞTİ [01.08.2018]

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Temmuz ayı ihracat rakamlarını açıkladı. Türkiye'nin ihracatı Temmuz ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 11,8 artışla 14,1 milyar dolar oldu. Gaziantep'in 2018 yılı Temmuz ayı ihracatı ise geçen yılın aynı ayına göre yüzde 17,6 artışla 565 milyon 500 bin dolar olarak gerçekleşti. 2017 yılı Temmuz ayında Gaziantep’ten 481 milyon 34 bin dolar ihracat yapılmıştı.
İhracat rakamlarını değerlendiren Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, rakamların artmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Ocak-Temmuz 2018 döneminde Gaziantep'in ihracatı yüzde 6,3 artışla 3 milyar 902 milyon 494 bin dolara ulaştı. Ocak-Temmuz 2017 yılı ihracatımız 3 milyar 669 milyon 759 bin dolardı. Bu rakamların gerçekleşmesinde katkısı olan bütün sanayicilerimizi, ihracatçılarımızı yürekten kutluyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

GSO-MEM, ÜNİVERSİTE MEZUNLARINA VE ÜNİVERSİTEYE DEVAM EDEN ÖĞRENCİLERE İŞ TECRÜBESİ KAZANDIRIYOR [05.08.2018]

Gaziantep Sanayi Odası Mesleki Eğitim Merkezi (GSO-MEM) Yönetim Kurulu Başkanı Cevdet Akınal, üniversiteden mezun olmuş ya da üniversiteye devam eden öğrencileri tecrübe edinmek ve uygulamalı eğitimlerle pratik kazanarak iş süreçlerine dahil olmalarını kolaylaştırmak için GSO-MEM’e beklediklerini kaydetti.
Akınal, GSO-MEM’de gerçekleştirilen projelerle istihdama ve iş piyasasına katkıda bulunmayı hedeflediklerini söyledi.
Bu amaç doğrultusunda kurulan GSO-MEM’in mesleki eğitimde bölgeye hizmet verdiğini dile getiren Akınal, eğitimleri devam eden veya eğitimlerini tamamlamış üniversite öğrencilerinin iş tecrübesi kazanmaları noktasında GSO-MEM’e gelebileceklerini ifade etti.

ÜNVERDİ:“TÜRKİYE BÜYÜK BİR ÜLKEDİR VE KENDİ KADERİNİ ÇİZEBİLECEK GÜCE SAHİPTİR” [13.08.2018]

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, bazı uluslararası güçlerin etkisiyle ülkemizin zor bir süreçten geçtiğini belirterek, alınacak tedbirlerin önemine vurgu yaptı.

Yaşanan sorunlara karşı birlik ve beraberlik çağrısı yapan Ünverdi, Türkiye’nin büyük bir ülke olduğunu ve kendi kaderini çizecek güce sahip olduğunu belirtti.

ABD tarafından önce Adalet Bakanı ve İçişleri Bakanlarımız ile anlaşır olmayan bir yaptırım sürecinin başladığını hatırlatan Ünverdi, “ABD’nin tavrı hukuki olmayan alüminyum ve çelik ihracatına konan kotalar ile devam etmiştir. Ülkemiz Dünya Ticaret Örgütü üyesidir ve bu tür uygulamalar Dünya Ticaret Örgütü kurallarına da aykırıdır” dedi.

TAYLAND ANKARA BÜYÜKELÇİSİ GSO’YU ZİYARET ETTİ [15.08.2018]

Tayland'ın Ankara Büyükelçisi Phantipha Lamsudha Ekarohit ve beraberindeki heyet Gaziantep Sanayi Odası’nı (GSO) ziyaret etti. İkili ticari ilişkilerin geliştirilmesi ve işbirliği konularının görüşüldüğü ziyarette, GSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cevdet Akınal, Gaziantep’in 177 ülkeye ihracat yaptığını ve üretim yapısıyla Tayland ile ticaret hacminin daha da geliştirileceğini söyledi.

GSO SEKTÖREL TİCARET HEYETİ TAYVAN’DA [15.08.2018]

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) ile Tayvan Ticaret Merkezi (TAITRA) işbirliğinde, plastik ve ayakkabı sektör temsilcilerinin katılımlarıyla TAIPEI PLAS ve SHOETECH TAIPEI fuarlarına sektörel ticaret heyeti organizasyonu düzenlendi.
Heyet, organizasyon kapsamında fuar ziyaretleri yaparak GSO ile Tayvan Ticaret Merkezi arasında işbirliği toplantısı gerçekleştirdi. GSO Meclis Üyesi Nevzat Kara, Tayvan Ticaret Merkezi Direktörü Thomas Huang’ın katılımlarıyla Gaziantep Sanayi Odası ile Tayvan Ticaret Merkezi arasında işbirliği anlaşması imzalandı.

GSO YÖNETİM KURULU BAŞKANI ADNAN ÜNVERDİ KURBAN BAYRAMI’NI KUTLADI [16.08.2018]

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, tüm İslam aleminin Kurban Bayramı’nı kutlayarak, “Bayramın tüm dünyaya huzur, mutluluk ve barış getirmesini diliyorum” ifadelerini kullandı.
Bayramların birlik ve beraberlik duygularının pekiştiği müstesna günler olduğunu kaydeden Ünverdi, dünyanın zor bir süreçten geçtiğini belirterek, sevgi ve hoşgörüye her zamankinden çok daha fazla ihtiyaç duyulduğunun altını çizdi.

İlk kayıt 1 Son kayıt